Museum Winkel Mak met poster Gluren bij de Buren
Museum Winkel Mak met poster Gluren bij de Buren (Foto: Leen Kok)

Gluren bij de Buren bij Museumwinkel Mak

Heel Nissewaard staat op zondag 10 februari in het teken van “Gluren bij de buren”. In 60 huiskamers treden verschillende artiesten op, het varieert van muziek, theater, zang, dans en wat al niet meer.

Nissewaard - Ook Museum Winkel Mak doet mee met het culturele evenement Gluren bij de Buren. De act Samenspraak in het oorspronkelijk Spikkenisser dialect wordt opgevoerd door drie personen.

Het zal gaan over het Spikkenis van vroeger met in het bijzonder aandacht voor de familie Mak. Dit Spikkenisser dialect wordt nog heel weinig gesproken. Het aantal oud-Spikkenissers vermindert met de dag. Nieuwe Spikkenissers zijn er vanzelfsprekend genoeg, maar het Spikkenisser dialect is gedoemd tot uitsterven.

Helaas, vinden de deelnemers aan de voorstelling, vandaar dat zij hun uiterste best doen er nog iets van te laten horen. De samenspraak is te horen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur in Museum Winkel Mak, Voorstraat 26 in Spijkenisse. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. De koffie/thee staat klaar.

Shopbox

Meer berichten