V.l.n.r. Karin van Es (tweede), Corry Hollaar (winnaar) en Indra van Mechelen (derde). ( Foto: Ropa Photo)
V.l.n.r. Karin van Es (tweede), Corry Hollaar (winnaar) en Indra van Mechelen (derde). ( Foto: Ropa Photo) (Foto: Ropa Photo)

Zo Blits op tournee langs alle kernen

Het Centrum voor de Kunsten en de gemeente Nissewaard zijn, samen met een groep vrijwilligers, een nieuw project gestart, waarbij allerlei vormen van kunst & cultuur door alle kernen en wijken van Nissewaard gaat trekken.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - Afgelopen woensdag was in Bernissesteyn in Zuidland de officiële opening van het eerste zichtbare resultaat van Zo Blits, dit bijzondere platform voor en door Nissewaarders. In de gangen hangen de mooiste foto's van amateurfotografen, die zich hebben ingeschreven voor een unieke wedstrijd.

Veel inzendingen

Maar liefst 54 foto's werden ingezonden. De vakjury nomineerde 9 fotografen, die in totaal 14 foto's hadden ingeleverd. De publieksjury kon via www.zoblits.nl hun stem uitbrengen. Er zijn maar liefst 590 stemmen uitgebracht. De vakjury heeft 's avonds de foto van Henk Panneman als winnaar aangewezen.

Gezellig

In Bernissesteyn was het aan het eind van de middag gezellig druk. Belangstellenden, bewoners en de genomineerden van de publieksprijs waren (bijna) allemaal aanwezig. Jimmy Plooy, cultuuraanjager van het Centrum voor de Kunsten opende de middag. De bekende docent/schrijver Jan Horstink las wat fragmenten voor uit zijn boek 'Op 't Durp'.

Genomineerd

Ondertussen zat Karin van Es toch wel een beetje gespannen aan een tafel te wachten. "Ja, ik heb ook een foto ingeleverd, zegt ze. "Maar ik weet nog niet of die wel goed genoeg is. Ik doe pas echt aan fotografie sinds vorig jaar september. Ik wil er in de toekomst eigenlijk wel mijn beroep van maken." Terwijl haar toestel voor haar op tafel klaar staat. "Ik had een burn-out en wist eigenlijk niet meer wat te doen. Nu wil ik serieus werk van fotografie gaan maken. Ja, ik weet ook wel wat ik wil. Nu maak ik vooral foto's in de natuur. Maar ik wil eigenlijk in de richting van de portretfotografie. Maar het zal moeilijk worden."

De winnaars!

Dan spreekt wethouder Wouter Struijk een paar woorden en worden de drie prijswinnende foto's stuk voor stuk omgedraaid. Indra van Mechelen is met een foto van haar kat derde geworden. Corry Hollaar wint met een mooie winterfoto van de Ring in Abbenbroek de publieksprijs. Karin wordt tot haar vreugde tweede, met een fraaie zonsondergang in het Mallebos. Karin is verguld: "Net begonnen met fotografie, en nu al een tweede prijs!" zegt ze heel trots.

Op tournee

De foto's hangen nog een poosje in Bernissesteyn en gaan daarna op tournee langs expositieruimtes in alle kernen van Nissewaard. Het einde van de reis is in het Dorpshuis in Hekelingen, maar dat duurt nog een paar maanden voordat de foto's daar tentoongesteld worden.

Shopbox

Meer berichten