Wethouders Bal en Struijk installeren officieel Adviesraad Sociaal Domein. Foto: Roel van Deursen
Wethouders Bal en Struijk installeren officieel Adviesraad Sociaal Domein. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met video Video's Roel van Deursen

Adviesraad geïnstalleerd

Op 6 februari installeerden wethouders Igor Bal en Wouter Struijk officieel de Adviesraad Sociaal Domein. De adviesraad is op 1 januari 2019 van start gegaan onder voorzitterschap van Anne Marie Koopman. De installatie vond plaats in de burgerzaal van het stadhuis in Spijkenisse.

Spijkenisse - De Adviesraad Sociaal Domein ondersteunt de gemeente met gevraagd en ongevraagd advies over alle activiteiten op het gebied van zorg, ondersteuning, jeugd, participatie en welzijn. De adviesraad geeft niet alleen advies over het beleid en de uitvoering, maar ook bijvoorbeeld advies over de voorzieningen in een wijk. Ook de toegankelijkheid van de gebouwen en voorzieningen in de gemeente Nissewaard is een voortdurend aandachtspunt.

Samengaan:
De Adviesraad Sociaal Domein is het resultaat van het samen gaan van de Adviesraad Jeugd & Wmo en de Cliëntenraad. De Adviesraad Jeugd & Wmo richtte zich op het beleidsterrein Jeugd en de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Cliëntenraad richtte zich op de Participatiewet.

Shopbox

Meer berichten