Parcours in het Bernissegebied. Foto: Leen Kok
Parcours in het Bernissegebied. Foto: Leen Kok (Foto: Leen Kok)

Trainingsloop marathon

Op zondag 24 februari organiseert SPARK in samenwerking met Rotterdam Marathon de derde trainingsloop in de regio voor de Rotterdam Marathon op 7 april aanstaande. In aanloop naar de marathon worden door heel Nederland trainingslopen samen met de atletiekverenigingen georganiseerd. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een groep die wordt aangevoerd door ervaren en goed herkenbare tempomakers (pacers).

Spijkenisse - Uitgangspunt bij de trainingsloop van atletiekvereniging SPARK zijn de vijf kilometertijden, die beginnen bij 20 minuten (4:00 minuten per kilometer) en vervolgens oplopen tot 32.30 minuten (6:30 minuten per kilometer). Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een tempogroep die de gewenste persoonlijke marathonstreeftijd het dichtst benadert.

De pacers fungeren tevens als vraagbaak en aanspreekpunt voor de lopers. Op elk 5 kilometer punt is water en sportdrank beschikbaar en bij de finish thee en een banaan, precies zoals bij de Rotterdam Marathon.

De start van de trainingsloop is in Spijkenisse om 11.00 uur. De afstand is 31,2 kilometer en het parcours gaat door het Bernissegebied. De kosten voor deelname aan de trainingsloop zijn € 5,00.

Zie voor meer info www.avspark.nl

Shopbox

Meer berichten