Molen de Arend weer open. Foto: Roel van Deursen
Molen de Arend weer open. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met video Video's Roel van Deursen

Molen de Arend weer open

In 1421 is door de Sint Elizabethsvloed o.a. het dorp Strijen grotendeels weggevaagd, waardoor de houten molen, die er toen stond, verplaatst werd naar een westelijker gelegen plaats. Het werd het dorp Zuidland, waar de Heren van Putten de houten molen lieten bouwen om zo de plaatselijke bevolking te voorzien van meel. In een Keurenboek, dat in 1550 werd vervaardigd, werd bepaald dat alle inwoners van Zuidland hun koren op de plaatselijke molen moesten laten malen.

Zuidland - De molen werd vanaf mei 2018 gerenoveerd en onlangs is door een aantal vrijwilligers het grootste en laatste deel van de verhuizing uitgevoerd. Dit betekent dat nu alles terug verhuisd is naar de molen, waaronder de machines, producten en stellingen en overige toebehoren. De onlangs gemaakte afzethekken voor de wieken kregen een mooi verfje.

Op 2 maart is de molen opnieuw in gebruik genomen en draaien de wieken weer als vanouds. Alle gerelateerde artikelen, zoals meel, bloem, pannenkoekmeel, cake mixen etc. zijn weer te koop op de tweede verdieping van de fraaie molen de Arend.

Shopbox

Meer berichten