met video Video's Roel van Deursen

Groenewoud op de schop

De belangrijkste straten in de Spijkenisser wijk Groenewoud gaan na vele jaren van voorbereiding en inspraak eindelijk op de schop. Onlangs ging de schop (lees graafmachine) werkelijk aan de slag om de riolering te vervangen. De werkzaamheden zijn aan de kant van het Goudenregenplein begonnen.

De Eikenlaan wordt in twee fases helemaal vernieuwd. De klinkers komen niet terug, maar er komt asfalt met aan beide zijden een rode fietsstrook en parkeerplaatsen. Het middenstuk bij MFC De Sleutel en de basisscholen wordt een Shared Space, waar een nieuwe vorm van bestrating komt. De voorrangsregels worden daarop aangepast. De al jaren niet functionerende bussluis verdwijnt definitief.

De Beukenlaan komt daarna aan de beurt, waarbij alle verkeers- belemmerende maatregelen bij het winkelcentrum ingrijpend worden aangepast. Ook de Iepenlaan gaat op de schop. Deze straat wordt een breed fietspad, waarop ook auto's mogen rijden. Ook de zijstraatjes van de Iepenlaan worden opnieuw bestraat. De werkzaamheden zullen zeker overlast veroorzaken, daarom wordt er steeds in fases gewerkt.

Shopbox

Meer berichten