Foto:

SC Botlek zakt naar nacompetitieplek

De voetballers van SC Botlek zijn na de ruime nederlaag thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport (2-6) gezakt naar de twaalfde positie in de derde klasse D. Op doelsaldo, dat wel. Rhoon wipte dankzij een minimale 0-1 zege bij Pernis over het team van trainer Arjan Vuik heen. Als de ploeg uit Spijkenisse ook na 26 duels op deze positie staat, moet het nacompetitievoetbal spelen met als inzet lijfsbehoud.

door Cris Rolandus

SPIJKENISSE – "We hebben het nog steeds in eigen hand, maar we moeten in de komende weken echt de mouwen opstropen. Hard knokken voor de punten. Natuurlijk hebben wij nog een lange weg te gaan, maar dat is voor Rhoon niet anders. We willen niet die nacompetitie in, dat kan echt alle kanten op. In die situatie wil je niet belanden", aldus Vuik.

Tegen Rijnmond Hoogvliet Sport kwam SC Botlek geen moment in de buurt van een goed resultaat. "Nee, na zeven minuten kreeg Jordy de Winter een rode kaart. Overdreven, vond ik. De scheidsrechter drukte echt zijn stempel op het duel. Met tien man is het nooit meer een wedstrijd geweest. Bij rust stonden we met 0-4 achter, in de tweede helft kwamen we terug tot 2-4, maar vervolgens kreeg Rijnmond Hoogvliet Sport weer een dubieuze penalty. Jammer, het zijn altijd leuke wedstrijden tussen SC Botlek en Rijnmond, maar zaterdag helaas niet."

Concurrent Rhoon deed tegen Pernis wel goede zaken door nipt met 1-0 te winnen. Pernis blijft door dat verlies waarschijnlijk voorlaatste, met al een achtstand van zeven punten op SC Botlek en Rhoon. Ronard Venekamp, trainer van Rhoon, wil zaken doen met zijn ploeg in de komende weken. Venekamp doelt op de komende wedstrijden, thuis tegen hekkensluiter Piershil en De Jonge Spartaan. "Wij moeten stappen zetten, er liggen mogelijkheden voor ons om punten te pakken. De start tegen Pernis was in ieder geval goed. Het gaat tussen Rhoon, SC Botlek en ook Den Bommel", weet de oefenmeester. "Maar om eerlijk te zijn ben ik daar niet mee bezig, wij moeten naar onszelf kijken en zelf gewoon wedstrijden winnen. Dat is het belangrijkste in de komende weken."

SC Botlek gaat komende zaterdag op bezoek bij 's-Gravendeel. De club uit de Hoeksche Waard staat zesde in de derde klasse D. Afgelopen weekend won de komende opponent van SC Botlek met 1-11 bij hekkensluiter Piershil. Die ploeg incasseerde al 175 goals dit seizoen. Rhoon ontvangt Piershil komende zaterdag. Den Bommel, dat drie punten boven SC Botlek en Rhoon staat, speelt een uitwedstrijd bij Vierpolders. Koploper in 3D is FC Binnenmaas, voor Rozenburg.

Shopbox

Meer berichten