Mamacafé
Mamacafé (Foto: De Boekenberg)

Themacafés in de Boekenberg

Wist je dat er in Bibliotheek de Boekenberg diverse themacafés worden georganiseerd? Zo is er een scheidingscafé voor wie zich oriënteert op een echtscheiding of ontbinding van samenleven. Voor (toekomstige) moeders en vaders is er een gratis te bezoeken Mamacafé. Kinderen die meer willen leren over het programmeren van websites, games en apps schuiven aan bij de programmeersessies van CoderDojo.

Scheidingscafé Spijkenisse

Elke derde donderdag van de maand wordt in Bibliotheek de Boekenberg het Scheidingscafé Spijkenisse georganiseerd. Tijdens het café kun je aan professionele adviseurs vrijblijvend advies vragen wanneer je je oriënteert op een echtscheiding of ontbinding van samenleven, of er al in betrokken bent.

Je kunt er terecht met financiële vragen over bijvoorbeeld alimentatie berekenen, je hypotheek, schulden en pensioenen. Daarnaast kunnen de adviseurs je meer vertellen over de regels rondom scheiden, het ouderschapsplan, boedeldeling en het echtscheidingsconvenant. Loop op donderdag 21 maart tussen 18.00 en 20.30 uur gerust binnen met een vraag.

Donderdag 21 maart | 18.00-20.30 uur | Gratis, aanmelden niet nodig

Programmeren kun je leren

Wil je meer leren over programmeren van websites, games en apps én ben je tussen de 7 en 17 jaar oud? Meld je dan aan voor CoderDojo. Iedere vierde zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur is er een gratis dojo in Bibliotheek de Boekenberg waarin kinderen begeleiding krijgen bij programmeren. Aanmelden voor zaterdag 23 maart kan via www.coderdojo-spijkenisse.nl

Zaterdag 23 maart | 13.00-16.00 uur | Gratis, wel aanmelden

Mamacafé

Bibliotheek de Boekenberg organiseert samen met Verloskundigenpraktijk de Linde, SKS Alles Kids en Centrum voor Jeugd en Gezin een maandelijks Mamacafé. Iedere vierde dinsdag van de maand kunnen (toekomstige) moeders en vaders met kind(eren) van 0 tot 4 jaar gezellig aanschuiven op het terras van de Boekenberg. Er worden tal van onderwerpen besproken zoals (borst-)voeding, opvoeden, de ontwikkeling van je kind, maar ook de prijs van luiers of wat er op de televisie was. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en belevenissen delen staat centraal. En dat alles onder het genot van een gratis kopje koffie met iets lekkers erbij. Kom gezellig met je baby of peuter langs! Aanmelden voor dinsdag 26 maart is niet nodig, loop tussen 10.00 en 12.00 uur binnen.

Dinsdag 26 maart | 10.00-12.00 uur | Gratis, aanmelden niet nodig

Shopbox

Meer berichten