Scouting Ruwaard van Putten maakt virtuele reis om de wereld met opdrachten.
Scouting Ruwaard van Putten maakt virtuele reis om de wereld met opdrachten. (Foto: )

Kort nieuws

Inzameling rommelmarkt

Spijkenisse - Op 28 september zal de jaarlijkse rommelmarkt van de PKN, in- en rondom De Kern te Spijkenisse worden gehouden. Hiervoor zijn nog wel veel, nog goed verkoopbare spullen nodig. De eerstvolgende inzamelingen zijn gepland op vrijdagavond 15 en 29 maart en 12 en 26 april. De vrijwilligers staan dan klaar tussen 19.00 en 20.00 uur.

Op die dag kan er kleding, tassen en schoenen worden langs gebracht. Ook huishoudelijke zaken, kleine meubels, glaswerk, speelgoed, schilderijen en curiosa. Boeken, platen en cds. Locatie is de loods op het terrein van De Getron in Spijkenisse (Veerweg, langs rederij Fortuna).

Seniorendag

Spijkenisse - Op zondag 24 maart is er weer een Seniorendag. Deze dag begint om 10.30 tot 16.30 uur de kosten voor deze middag zijn € 2,50 per persoon. Deze dag is voor iedereen die op zondag iets leuks wil doen. De dag vangt aan met muziek, verzoeken zijn welkom. Bezoekers kunnen er sjoelen, kaarten, biljarten en meer. Ook wordt er tussendoor een spelletje bingo gedraaid. Er is een lekkere lunch, soep, belegde broodjes en hapjes tussendoor.

Aanmelden bij Thea Moonen tel 06 -20871617 of e-mailen naar tdmoonen@hotmail.com. Locatie: Eikenlaan88e gebouw de sleutel, op de 1ste verdieping lift aanwezig. Voor deze activiteit is er de mogelijkheid om opgehaald te worden en weer naar huis gebracht te worden. Wij vragen hier een vergoeding van €2.00 voor. Wilt u gebruik maken van het vervoer dan graag opgeven voor 18 maart. Let op voor vervoer aanmelden bij tdmoonen@hotmail.com of bel naar 0620871617. Niet bellen naar SWO. Afrekenen vervoer doet u bij ons gelijk met het betalen van de intree dus €2.50 +€2.00 vervoer.

Open synagoge dienst

Regio - Vanwege de grote belangstelling voor de vrijdagavonddiensten, worden bezoekers deze keer uitgenodigd voor een sabbatdienst op zaterdagmorgen 30 maart.
Deze dienst, onder leiding van Rabbijn Tamarah Benima en de Chazan Alexander de Vries, is een open dienst en dat is voor iedereen. De dienst begint om 9.30 uur. Na afloop is er tot 12.15 uur Kiddoesj: Koffie, thee, fris met lekkernijen zoals ook na de vrijdagavonddienst. Iedereen is welkom. Ook kinderen en jongeren. Adres: De Sjoel, Turfkade 16, Brielle. Opgeven bij: riet@deleeuwvanweenen.nl.

Geld voor Hartelgroep

Spijkenisse – Specsavers Spijkenisse spaarde in 2018 een bedrag van € 1.198,33 voor Stichting Scouting Hartelgroep. Deze week mocht het winkelteam de cheque ceremonieel overhandigen aan het lokale doel. Een mooi moment dat de winkel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Ieder jaar sparen de winkels van Specsavers een jaar lang voor één lokaal goed doel en een nationaal doel. Rob Colpa, eigenaar van Specsavers Spijkenisse: "Het is elk jaar weer leuk om een organisatie uit de buurt blij te mogen maken met een donatie."

Expositie Theo en Sija

Regio - Het Brielse kunstenaarsduo, Theo Heydenrijk en Sija Vermaat, exposeert van 4 maart tot en met 12 april in het Hellevoetse Gemeentehuis. Theo Heydenrijk toont een aantal recente werken uitgevoerd in acryl. Sija exposeert een aantal schilderijen in diverse technieken. Kortom, een boeiende expositie met verrassende tegenstellingen. Beide kunstenaars zijn lid van Kunstkring Voorne en exposeren regelmatig in de regio.

Zij begeleiden bovendien een groep cliënten van het Aksent in Brielle met schilderen en zij geven 2 x per jaar een teken-schildercursus in Zwartewaal. Meer info: info@kunstenaarsduo.nl en www.kunstenaarsduo.nl of 0181-326605. Adres expositie: Gemeentehuis Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26. Geopend maandag t/m vrijdag 8-17 uur.

Alzheimer Café

Spijkenisse - Op 19 maart is er weer een Alzheimer Café. Mirjam Foekema schreef het boek 'Van persoonlijkheid naar dementie'. Een waargebeurd verhaal over de levenslustige Roy wiens leven langzaam maar zeker veranderde door deze ziekte. De schrijfster vertelt meer over dit bijzondere verhaal en geeft informatie over deze ziekte.

Uiteraard is er volop gelegenheid voor u om vragen te stellen. Het Alzheimer Café staat open voor iedereen die belangstelling heeft. Locatie is de ontmoetingsruimte "Mei", Winston Churchilllaan 31, 3202 GL Spijkenisse. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang voor het Alzheimer Café is gratis.

Virtuele wereldreis

Spijkenisse – Explorers, kaderleden en oud-kaderleden van Scouting Ruwaard van Putten deden afgelopen zaterdag mee aan een internationaal wereldreis. Er deden totaal 377 teams mee met in totaal 10960 personen. Iscout bestond 10 jaar en dat was reden voor een bijzonder feestje.

In een tijdsbestek van vier uur maakte je deze wereldreis. Met creatieve Doe-opdrachten en werkstuk verdiende je reiscredits. Deze reiscredits gebruikte je om reisvragen te kopen. Reisvragen ging over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. Bij elke reisvraag die je goed had kreeg je reispunten. Diegene met de meeste reispunten won de iscout wereldreis.

Scouting Ruwaard van Putten heeft het erg goed gedaan. Alle Doe-opdrachten en werkstuk waren gemaakt en goedgekeurd. Van de 477 teams heeft Scouting Ruwaard van Putten de 25ste plaats behaald en zijn zij eerste van de Scouts regio Maasdelta geworden. Een hele goede prestatie. De foto op deze pagina hoort bij dit artikeltje. Een van de deelnemers van Ruwaard van Putten voert een opdracht uit.

Shopbox

Meer berichten