met video Video's Roel van Deursen

Open dag 'Beleef Spijkenisse Medisch Centrum'

Nissewaard - Spijkenisse Medisch Centrum opende zaterdag zijn deuren tijdens de Open Dag. Bezoekers konden van 10.00 tot 15.00 uur met verschillende interactieve activiteiten beleven wat Spijkenisse Medisch Centrum allemaal in huis heeft. Men kon zich laten verrassen en informeren en zo Spijkenisse Medisch Centrum zelf beleven. Roel van Deursen nam een kijkje.


Artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers toonden bezoekers op interactieve wijze hun wereld. Bezoekers konden op alle afdelingen een kijkje nemen en vragen stellen. Er waren veel activiteiten voor jong en oud. Zo leerden bezoekers onder andere een hechting zetten, een biopt te nemen of konden ze oorbuisjes plaatsen. Het was ook mogelijk om bloedsuiker te laten prikken een longfunctie te blazen of een fietstest te doen. Kinderen konden met hun zieke knuffel langs de poppendokter, hun onderarm in het gips laten zetten of meedoen met veel spellen of quizzen. Bezoekers kregen hulp bij het inloggen in hun patiëntenportaal als zij hun DigiD met SMS mee hadden genomen. En op elke afdeling was er informatie over de verschillende behandelingen van Spijkenisse Medisch Centrum.


Week van Zorg en Welzijn
Het Spijkenisse Medisch Centrum deed met zijn Open Dag mee in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Deze vond plaats van 11 t/m 16 maart 2019. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openden hun deuren en lieten zien wat werken in zorg en welzijn is. Met een baan in deze sector kun je écht het verschil maken voor een ander. Middagimpressie met dank aan Saskia Karreman van de afdeling Communicatie. 

Shopbox

Meer berichten