Foto: RolfvanKoppen

Kom in de Kas

Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Voorne Putten nemen veertien bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Regio - Op Voorne Putten doet een diversiteit aan bedrijven mee. Niet één bedrijf is hetzelfde en op elk bedrijf wordt een ander product geteeld. Diversiteit aan teelten is één van de voorwaarden voor deelname, net als dat de onderlinge afstanden niet te groot mogen zijn. Bij sommige bedrijven is er eenrichtingsverkeer ingesteld om het verkeer beter door te laten stromen, alles is goed te bereiken met de fiets. Op de glastuinbouwbedrijven is te zien hoe paprikas, aardbeien, potrozen en grassen geteeld worden. Er doen ook agrarische bedrijven mee, zoals een melkveebedrijf en een akkerbouwbedrijf, twee molens en een bijenstal. In de bijenstal maak je kennis met de natuurlijke medewerkers die zorgen voor de bestuiving van bloemen en planten in de kas. Het zijn allemaal prachtige bedrijven waar iedereen welkom is.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bij ieder bedrijf zien en leren hoe diverse groenten, fruit en planten groeien en bloeien. Bij meerdere bedrijven zijn springkussens aanwezig en voor een jeugdtheatervoorstelling kunnen ze naar Landbouwbedrijf van Marion. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. In de Nissewaard doen mee: Molen de Arend, Landbouwbedrijf van Marion, Bijenstal VVBN en Melkveebedrijf P.M.M. van der Loos. Op www.komindekas.nl staat een kaartje met nog meer deelnemende bedrijven op Voorne Putten.

Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In regio Voorne Putten nemen veertien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op  www.komindekas.nl of www.boerentuinders.nl.

Shopbox

Meer berichten