Video's Roel van Deursen

Geervlietse Pannenkoekdag door OBS de Markenburg

Op vrijdag 15 maart vond de 13e editie van de Geervlietse Pannenkoekdag plaats in wijkcentrum de Haveling. Vele vrijwillige organisaties uit Geervliet deden met elkaar mee aan dit festijn. Roel van Deursen nam een kijkje.

Nissewaard - De leerlingen van groep 7 / 8 van OBS de Markenburgschool zetten zich in om ouderen in het zonnetje te zetten met zelfgebakken pannenkoeken. Ze gingen die dag achter de pannen om voor ruim 80 ouderen uit Geervliet een lekkere pannenkoekenlunch te bereiden. De leerlingen werden op deze feestelijke dag bijgestaan door vrijwilligers van de Haveling , SGKA Bejaardensoos SBO. Gezamenlijk werden de krachten gebundeld voor weer een gezellig pannenkoekdag.

We stropen met zn allen de mouwen op en gaan er een mooi feest van maken, aldus de Geervlietse jeugdige pannenkoekenbakkers. Het doel van de pannenkoeken dag is dat de buurt en de lokale instanties betrokken worden bij de school en dat er een brug wordt geslagen tussen jong en oud. En dat is zoals ook de landelijke Nationale Pannenkoekdag die volgende week plaatsvindt bedoeld is: een feestje voor jong en oud met oer-Hollandse, zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol.

Shopbox

Meer berichten