Foto: john de pater

GHVV '13 beslist titelstrijd in 3D

De voetballers van GHVV '13 hebben de titelstrijd in de derde klasse D zo goed als beslist. De ploeg van trainer John Stougje, zelf knap subtopper in de competitie, won van kampioenskandidaat Rozenburg met 2-1. Koploper FC Binnenmaas profiteerde dankbaar van de misstap van de enige overgebleven concurrent door met 3-0 te winnen van OSV Oud-Beijerland. Het gat is nu acht punten.

door Cris Rolandus

GEERVLIET "Ja, het wordt makkelijk zo voor FC Binnenmaas", zegt Stougje. "Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik kijk naar mijn elftal en ons doel is dit seizoen om tussen plek vijf en acht te spelen. Nou, wij staan nu vijfde, met uitzicht zelfs op meer. OVV, dat derde staat, heeft maar drie punten meer." Toch blijft de oefenmeester van GHVV '13 voorzichtig. "Ik kijk ook nog steeds naar onderen. Het gat met de nacompetitieplaatsen is nu negen punten. Voldoende zou je zeggen, maar wij mogen niet achterover leunen. We moeten scherp blijven. Handhaving is nog steeds het eerste doel, daarna kijken we verder." En wellicht lonkt nacompetitievoetbal wel voor GHVV '13, maar dan met als inzet promotie. "We doen het goed, zitten in de winning mood de laatste weken. Als wij zo doorgaan zit een vervangende periodetitel er misschien wel in. Onze prestaties zijn best verrassend denk ik, zeker omdat onze selectie smal is. De eerste elf zijn goed, daarna wordt het wat lastiger voor ons. Tegen Rozenburg zaten er ook weer spelers van het tweede en de A op de bank. Ik vind echt dat wij het maximale uit deze groep halen momenteel." Rozenburg moest er afgelopen weekend dus aan geloven bij GHVV '13. "Helemaal verdiend was het niet. De overwinning was een beetje gestolen, maar uit verloren wij onverdiend van Rozenburg vond ik. Dus dat is weer in balans. We kwamen zaterdag snel op achterstand en Rozenburg miste daarna nog een levensgrote kans op 0-2. In het laatste kwartier gingen wij achterin één op één spelen, met vier spitsen, dat pakte goed uit met twee late goals", aldus Stougje, die zaterdag met GHVV '13 uit Den Bommel treft. "Dat wordt lastig. Op een slecht en klein veld."

GHVV '13 staat knap op de vijfde positie in de derde klasse D. De ploeg van trainer John Stougje heeft 31 punten uit negentien wedstrijden. OVV (derde) en OSV Oud-Beijerland (vierde) hebben respectievelijk drie en twee punten meer dan GHVV '13. FC Binnenmaas is hard op weg naar het kampioenschap in deze competitie met 48 punten. Naaste belager Rozenburg volgt inmiddels op acht punten van de lijstaanvoerder. Piershil is puntloos hekkensluiter en verloor zaterdag met 12-0 van Rhoon.

Shopbox

Meer berichten