Teamfoto
Teamfoto (Foto: petra)

Jongste basketbal team Hurricanes nog ongeslagen

Ongeslagen zijn de jongens en meiden van het team U10 van de Hurricanes uit Spijkenisse. De tien kinderen, waarvan drie meiden en zeven jongens, onder de 10 jaar vormen een enthousiast en gedreven team onder de bezielende leiding van coaches Weronika en Pascal. Doordat ze tot nu toe alles hebben gewonnen is de kans dan ook groot dat ze kampioen worden.

Ook deze zaterdag was geen uitzondering op de regel in de winnende reeks. Het hele team heeft bijgedragen aan de score op het bord door allemaal te scoren. Ook Sterre, dochter van coach Pascal, scoorde haar allereerste 4 punten van dit seizoen. Om het scoren wat meer ondergeschikt te maken aan het spel kreeg het team bijvoorbeeld deze wedstrijd als opdracht om minimaal drie maal de bal te passen voordat er gescoord zou worden. De coaches vinden het belangrijk dat het samenspelen en plezier in het spel voorop staat.

"Het team is heel sociaal naar elkaar en ze werken hard voor elkaar." geeft Pascal aan. Vanaf september traint hij twee keer in de week de jongens en meiden. Samen met Weronika staat hij elke wedstrijd naast het veld. Weronika is heel trots op het team en op hoe hard ze ervoor werken. "Maar het luisteren is soms nog wel een verbeterpuntje hoor!" zegt ze lachend. Overigens de wedstrijd gewonnen met 63-8.

Shopbox

Meer berichten