Foto:

Bushalte 2.0 aan de Groene Kruisweg

De bushalte aan de Groene Kruisweg ter hoogte van bedrijventerrein Halfweg wordt een mobiliteitshub, waar buspassagiers kunnen overstappen op allerlei aanvullende vormen van (openbaar) vervoer om zo makkelijk van deur tot deur te reizen.

door Martin M. Marcus

Nissewaard – "De komst van de SolaRoad is nog maar het begin van een uitgebreid plan om de reizigers in het openbaar vervoer een zetje te geven om het laatste stukje tot de (voor)deur nog verder te verbeteren," zegt gebiedsregisseur Cees Vingerling. Cees is werkzaam voor de Verkeersonderneming. Het is een privaat publieke onderneming, die op originele en innovatieve manier de filedruk wil vermijden en allerlei andere vervoersproblemen goed aan wil pakken. "Dat eerste is zeker goed gelukt. Dankzij de gezamenlijke inspanningen is het gelukt om 30.000 spitsmijdingen structureel te bereiken. Aan de andere doelen werken we hard."

Mobiliteitshub

De mobiliteitshub is één van de ideeën, die uit bijeenkomsten met inwoners en ondernemers in de regio werkelijkheid is geworden. Cees Vingerling daarover: "De eerste hub is er al op de Maasvlakte. Daar was tot voor kort geen enkel openbaar vervoer. Sinds 9 december vorig jaar stopt een buslijn van de EBS er elk half uur. De buspassagiers kunnen overstappen op kleine busjes, die ze naar de bedrijven brengt. Er kan ook een fiets gehuurd worden."

De volgende mobiliteitshub komt nu aan de Groene Kruisweg. "Er komt een bushalte 2.0!", zegt Cees trots: "Onder een ruime overkapping komt een openbaar (zelfreinigend) toilet en een wand met boxen, waar de reizigers de online bestellingen kunnen ophalen. In samenwerking met ondernemer Paul Veth komen in de gasloze kantoren van IBDL aan de Boyleweg flexplekken. Er zijn maar liefst 24 oplaadpunten voor elektrische auto's, komen er in de nabije toekomst huurfietsen, -brommers en elektrische deelauto's beschikbaar.

Shopbox

Meer berichten