PvdA Nissewaard reikt Pluim uit aan NAH Trefpunt Voorne Putten

Op woensdag 3 april reikte de PvdA Nissewaard een Pluim van de Arbeid uit aan NAH Trefpunt Voorne Putten. Dit trefpunt is opgezet voor en door lotgenoten met niet aangeboren hersenletsel. Hier ontmoeten zij elkaar twee keer per maand om met elkaar te praten, spelletjes te spelen, creatief bezig te zijn en vooral om steun bij elkaar te vinden.

Nissewaard - "Iedereen hier heeft wel ergens last van door zijn of haar hersenletsel,  maar omdat iedereen het van elkaar weet en begrijpt is het hier niet erg. We houden rekening met elkaar", zegt Arjo, aanvrager van de Pluim, tijdens een potje klaverjassen. 

Veel lotgenoten geven aan dat het er eerst wel een drempeltje was om naar het trefpunt te komen; "Ik dacht dat het een of ander breiclubje was, wat moest ik daar nou? Maar dat bleek helemaal niet zo te zijn!" vertelt Bram, "Niemand snapt hoe het is om NAH te hebben en ineens bepaalde dingen niet meer te kunnen die eerder heel gewoon waren. Alleen de mensen die het zelf hebben snappen hoe het is, ook al is het voor iedereen anders. De één heeft een verlamming, de ander afasie. Ik kan bijvoorbeeld geen verschillende dingen meer tegelijk. Als ik afgeleid word terwijl ik iets aan het doen ben, maak ik het daarna niet meer af. Dan ben ik het compleet vergeten. Best onhandig als het bijvoorbeeld om medicijnen of afspraken gaat. Hier snappen mensen dat en houden ze er rekening mee; "Eén ding tegelijk!" zeg ik dan, en dat snapt iedereen.

De Pluim bestond dit keer uit een iPad met de juiste software voor de Afasie Ondersteuningsgroep. Afasie is een taalstoornis als gevolg van hersenletsel. Dit komt voor in veel verschillende vormen, waarbij de iPad op verschillende manieren ondersteuning kan bieden. Met het ontvangen van de iPad is de Afasie Ondersteuningsgroep binnen het NAH trefpunt officieel van start gegaan.
 

Shopbox

Meer berichten