Dat wordt gereedschap pakken, zodat de borden aan de gevel geschroefd kunnen worden! (Foto: Martin M. Marcus)
Dat wordt gereedschap pakken, zodat de borden aan de gevel geschroefd kunnen worden! (Foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

'Thuis in de wijk' wordt op meer gevels zichtbaar

Sinds vorige week worden meer instanties in de wijk zichtbaar. Zij werken ook mee aan het grote project 'Thuis in de Wijk', waarin professionele hulpverleners, vrijwilligers, diverse instanties en de gemeente steeds dichter bij de bewoners hulp willen en kunnen bieden. Zij zijn straks makkelijker vindbaar door een duidelijk gevelbord naast de voordeur.

door Martin Marcus

Nissewaard - Wethouders Léon Soeterboek, Wouter Struijk en Igor Bal gaven afgelopen woensdag de aftap voor de publiekscampagne 'Thuis in de Wijk'. In Wijkcentrum De Akkers lunchten zij vegetarisch met buurtbewoners, professionals van zorginstellingen, diverse leden van de Buurtcirkel en leden van het programmateam 'Thuis in de Wijk'.

Website

Léon Soeterboek lanceerde kort daarvoor een nieuwe animatiefilm van de gemeente over 'Thuis in de Wijk', presenteerde de nieuwe website en samen met de andere wethouders reikte hij het eerste gevelbord uit aan de deelnemende (professionele) partners. Helaas bleek er voor de vrijwillige organisaties nog niet zo'n bord beschikbaar.

In gesprek

Daarna gingen de wethouders in gesprek met de aanwezigen over hetgeen waar 'Thuis in de Wijk' voor staat, namelijk gezondheid en welzijn voor alle inwoners, een fijne leefomgeving, samenwerking met inwoners, instellingen en vrijwilligersorganisaties en activiteiten dicht bij inwoners.

Zichtbaar

Maar dat was in de afgelopen week niet het enige, wat voor buurtbewoners in heel Nissewaard zichtbaar was.

Op visite

Overal in de gemeente doken de wethouders op om koffie te schenken, gebak te presenteren, te koken of met de tuktuk rond te rijden. Alles in de hoop dat inwoners, die zich niet helemaal thuis voelen, de benodigde steun en hulp wel dichtbij in de wijk kunnen vinden.

Shopbox

Meer berichten