Wandelroutenetwerk zoekt vrijwilligers

Het wandelroutenetwerk Albrandswaard zoekt enkele enthousiaste wandelaars om als vrijwilliger het netwerk te bewaken en de markeringen te controleren en waar mogelijk te herstellen.

Albrandswaard - In het hele gebied IJsselmonde bestaat sinds enkele jaren een wandelroutenetwerk. Dat bestaat, net als het al veel langer bestaande fietsknooppuntennetwerk, uit een netwerk van knooppunten en routemarkeringen daartussenin. De markeringen zijn te herkennen aan een rode pijl op een geel veld, de knooppuntpaaltjes zijn van zwarte kunststof. Kort geleden is het gebied van Albrandswaard aan het netwerk toegevoegd. Dat is het gebied rond Poortugaal en Rhoon tot aan de grens met de gemeente Barendrecht. Inmiddels is heel Zuid Holland "gedekt" door wandelnetwerken.

Wat wordt er van je gevraagd? Om samen met de andere vrijwilligers van het netwerk IJsselmonde twee maal per jaar de markeringen langs te lopen op beschadiging of verdwijning. Stickers die verdwenen zijn kan je zelf herstellen; als er een paaltje hersteld moet worden doet dat de aannemer. Ook ben je welkom om ideeën aan te dragen voor het verbeteren van het netwerk.

Houd je van wandelen en wil je graag iets bijdragen? Neem contact op met: michielbroekman@hotmail.com

Shopbox

Meer berichten