Raadslid Thérèse van Wassenaar van PvdA Nissewaard.
Raadslid Thérèse van Wassenaar van PvdA Nissewaard.

PvdA in gesprek over armoede

De PvdA Nissewaard hield samen met het Team Armoedebestrijding een themabijeenkomst over armoede in Nissewaard. Raadslid Thérèse van Wassenaar ging, in aanwezigheid van wethouder armoedebeleid Wouter Struijk, met inwoners in gesprek over de knelpunten van armoede en de bekendheid van lokale voorzieningen.

Nissewaard - Duidelijk werd dat veel mensen zich schamen en het moeilijk vinden om over armoede te praten waardoor zij vaak ook niet weten waar zij hulp kunnen vinden. De gemeentelijke voorzieningen zijn dan ook bij lang niet iedereen bekend. Ook bieden de aanwezige voorzieningen niet altijd voldoende soelaas. Het verschil tussen het papier en de praktijk is vaak zo groot dat een extra financiële bijdrage zoals de Individuele Minima Toeslag slechts een doekje is voor het bloeden.

Vooral wanneer men schulden heeft is het erg lastig om uit de vicieuze cirkel te komen. Voor kinderen beginnen de juiste kansen om zelf niet in de armoede terecht te komen in de eerste plaats thuis maar dit betekent vaak dat ouders hulp nodig hebben om hen deze te bieden. Het is daarom de verantwoordelijkheid van allemaal om ondersteuning te bieden waar mogelijk. Niet alleen financieel, maar vooral ook op andere vlakken. Belangrijk is het, om armoede echt bespreekbaar te maken. Reden voor de PvdA om hier de komende tijd extra aandacht aan te besteden. De besproken punten neemt de partij mee naar de gemeenteraad.

Shopbox

Meer berichten