'The Big Bang' wint tweede plaats UDO NK Streetdance
'The Big Bang' wint tweede plaats UDO NK Streetdance (Foto: Ferdi Abel)

'The Big Bang' 2e op NK Streetdance

Druten - Dansteam ‘The Big Bang’ van Dansstudio KP uit Spijkenisse heeft zaterdag de tweede prijs gewonnen tijdens het Nationale Kampioenschap van het UDO streetdancetoernooi. De dansers laten daarbij een selectie van 23 teams achter zich.

Samen met een touringcar vol supporters en coach Kimberly Pikeur reisde het team zaterdag naar Druten om te strijden om de titel. Voor de bijzondere gelegenheid droegen veel fans shirts in de teamkleuren met opschriften als ‘The Big Bang’ en ‘0181 Supporter.’ Omdat ‘The Big Bang’ bovenaan het seizoensklassement staat is het team al gekwalificeerd om deel te nemen aan het EK en het wereldkampioenschap in Blackpool, Engeland. Om de reis van het team te kunnen bekostigen is inmiddels een crowdfundingsactie opgezet. Ook wordt actief gezocht naar sponsors door de dansers zelf.

De UDO streetdance competitie is begonnen in het Verenigd Koninkrijk, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste danscompetities ter wereld. Teams kunnen meedoen in verschillende categorieën en worden volgens een puntensysteem door een professionele jury beoordeeld. Voor meer informatie over de crowdfundingsactie kijk op: https://nl.dreamordonate.com/dromen/help-the-big-bang-naar-wk-2019/. ‘The Big Bang’ is te volgen op https://www.instagram.com/bigbang.dansstudiokp/.

Shopbox

Meer berichten