24 Uur darten voor het goede doel in Hekelingen.
24 Uur darten voor het goede doel in Hekelingen.

'24 Uur lang darten is ongelooflijk zwaar'

Er wordt 24 uur gedart in de strijd tegen kanker in het dorpshuis van Hekelingen. Deze actie heeft in de voorgaande 10 edities ruim €225.000 opgebracht voor het goede doel.

Hekelingen - De 24 uurs dartmarathon is het grootste dartevenement van deze regio. Hoofdsponsor Barendregt's kistenfabriek uit Spijkenisse heeft ook voor dit jaar hun steun toegezegd. De dartmarathon heeft in de voorgaande 10 edities ruim €225.000 opgebracht, wat allemaal naar het goede doel is gegaan o.a. De Stichting Roparun, Stichting ALS, Villa Joep en het Maasstad Ziekenhuis Brandwonden centrum en Stichting Ambulance Wens hebben mooie donaties gekregen. Circa 80 darters gooien een etmaal lang pijltjes om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Vooral de laatste uren zullen pittig worden, voorspeld organisator Jan van Eck. Sponsoren werven, eten, drinken, de locatie, prijzen voor de loterij en een DJ zijn enkele zaken die geregeld moeten zijn voordat op 19 april de eerste dart pijlen richting het dartbord vliegen.

Het Dorpshuis Hekelingen staat 24 uur lang in het teken van darten. De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun. Tevens steunt de 24 uurs Dartmarathon Team 276 Team Sanidump Dordrecht die dit jaar voor het eerst meedoen met de Roparun, de langste estafetteloop ter wereld.

"24 Uur lang darten is ongelooflijk zwaar", bevestigt organisator Jan van Eck. "Je kuiten verkrampen en je armen worden zwaar. Zelfs de darts worden op een gegeven moment bijna niet meer te tillen. Met pauzes van twintig minuten tussen de partijen moeten de deelnemers tot vijf uur 's middags vol aan de bak. Daarna volgen de finales, waarbij de beste 4 koppels nog een keer aan de bak moeten. De deelnemende darters worden de gehele 24 uur goed verzorgd, broodjes, snacks, een stevig ontbijt en zaterdagmiddag een warme hap die dit jaar word verzorgd door Café Rolleman uit Spijkenisse zorgen ervoor dat de darters op de been blijven."

Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom. De dartmarathon begint op vrijdagavond 19 april om 19.00 uur.Op zaterdagmiddag circa 17.00 uur is er een optreden van Andrea Hazes. De vrouwelijk Look a Like van Andre Hazes. Om 18.00 uur is er een loterij waar fantastische prijzen zijn te winnen,om 19.00 uur is de prijsuitreiking en bekendmaking van de opbrengst.
 

Shopbox

Meer berichten