Foto:

Uit de oude doos...

De oudheidkamer vertoont zaterdag 20 april weer oude films. De door Adr. Kweekel, Arie van Hamburg en dokter Jurrjens gemaakte 8 mm-films zijn gedigitaliseerd en een deel daarvan wordt nu vertoond.

Spijkenisse - Te zien zijn beelden uit 1945 van de huldiging van de hulpverleners tijdens de tyfusepidemie op de Oostkade voor Café Sport. Aansluitend is er de versiering van de Voorstraat met de bewoners van toen en van de kerkklokken die na de oorlog weer terugkwamen. Het zijn korte filmpjes, maar met stilstaande beelden zal een toelichting gegeven worden over het betreffende onderwerp.
Verder een film van de Christelijke School aan de Zijlstraat, een visconcours voor de leerlingen van de Lagere School in de Tankval, en beelden van de winters in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw. Aanmelden bij de balie in de bibliotheek, bij de oudheidkamer (dinsdag of zaterdag) en via www.boekenberg.nl. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Auditorium 3e etage Boekenberg, Aanvang: 13.30 uur. (Foto: C. Kok)

Shopbox

Meer berichten