Foto:

Met de Tekenmeisjes flink aan de slag

Kirsten Verhey en haar nichtje Lily vormen een ijzersterk en vooral creatief duo. De Tekenmeisjes hebben de eigen website: www.detekenmeisjes.com en een eigen YouTube kanaal, waarop ze met groot enthousiasme voorbeelden laten zien, zodat andere kinderen gemotiveerd worden om te tekenen. Daar staan filmpjes met fraaie voorbeelden op. Ondertussen krijgt het YouTube kanaal steeds meer volgers. Kirsten: "Hoewel de site De Tekenmeisjes heet, mogen natuurlijk ook jongens mee tekenen!"

door Martin M. Marcus

Nissewaard - De creatieve Kirsten uit Spijkenisse organiseert iedere eerste woensdagmiddag van de maand een leuke middag in bibliotheek De Boekenberg, waarin kinderen nog beter leren tekenen. "Dat begon heel klein, maar inmiddels hebben we op die woensdagmiddag een grote ruimte in gebruik. Soms zijn we met wel met meer dan 50 kinderen aan het tekenen," zegt Kirsten. "Eén keer in de maand organiseer ik ook de 'Waanzinnige Woensdag'. Dan heb ik verschillende opdrachten en activiteiten. Een toppertje is daarbij altijd het maken van slijm."

Vele onderwerpen

De Tekenmeisjes willen kinderen tussen de vijf en twaalf jaar graag steeds meer aan het tekenen krijgen. Door een stappenplan komen ze steeds op een hoger niveau. Kirsten verzint wekelijks een nieuw onderwerp en daarbij kijkt natuurlijk naar een thema, dat op dat moment in de aandacht is. Dat kan te maken hebben met de actualiteit, de seizoenen of komende feestdagen.

Kunstacademie

Kirsten Verhey is de motor achter dit unieke project, dat door De Boekenberg volledig omarmd is. "Ik heb op de Willem de Kooning, de kunstacademie in Rotterdam, gezeten en ben opgeleid tot 'docent beeldende kunst & vormgeving'. Dus ging ik vol goede moed in het Spijkenisser voortgezet onderwijs aan de slag. Maar na drie maanden had ik al in de gaten, dat het helemaal niet geschikt voor mij was. Ik ben daar heel snel gestopt."

Buitenschoolse opvang

Dus dacht Kirsten: Dan ga ik toch tijdelijk aan de slag in de BSO? Dat werden negen jaar en negen maanden. Het was dus een prima match. "Ondertussen ging ik steeds meer grafische ontwerpen maken en richtte mijn eigen bedrijfje op. En werd steeds actiever in de communicatie." Zo heeft Kirsten in opdracht voor vele bedrijven en organisaties, zoals de Swan Market, allerlei grafische ontwerpen gemaakt en de vormgeving bepaald.

Vriendinnetjes

Samen met haar, nu 6-jarige nichtje, gingen steeds vaker aan de keukentafel van alles tekenen. Er kwamen ook steeds meer vriendinnetjes bij. Die vonden het ook heel leuk om samen met Kirsten en Lily aan de slag te gaan.

YouTube

"Daaruit ontstond het idee van een YouTube kanaal, waarop ik iedere woensdag een nieuw filmpje plaats." Ze kwam in contact met de bieb, waar ze nu een baan heeft om de grafische vormgeving, marketing en communicatie te verzorgen. "Ik werk nu voor De Boekenberg en de Bibliotheek Zuid-Hollandse Eilanden." zegt ze glunderend.

Kirsten Verheij is 35 jaar geleden in Rotterdam geboren. Maar kwam al op jonge leeftijd met haar ouders naar Spijkenisse. Als uw verslaggever voorzichtig naar de liefde vraagt, begint ze ontzettend te glimmen. "Ja, ik heb sinds een poosje een vriend, die is heel lief. Maar hij woont ook wel heel ver weg: in Marokko!"

Meer berichten