De Wisselbeker voor de bovenbouw is voor het team van Scala Molenwatering. (Foto: Martin M. Marcus)
De Wisselbeker voor de bovenbouw is voor het team van Scala Molenwatering. (Foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

Mainport Rotterdam debat wordt zeker een traditie!'

Daarvan is organisator Rob Snijder volledig overtuigd. De docent Nederlands aan de OSG. De Ring van Putten heeft in samenwerking met de Debatunie en de gemeente Nissewaard de eerste editie van dit debattoernooi georganiseerd: "Dat wordt zeker een traditie, met heel wat deelnemende scholen uit de hele Mainport Rotterdam," is zijn overtuiging.

Nissewaard - Afgelopen vrijdag vonden de voorrondes van dit toernooi plaats het schoolgebouw van De Ring van Putten. Voor de finalerondes verhuisde het hele gezelschap naar de Burgerzaal in het Stadhuis, waar de debatten scherp gevoerd werden.

De debaters van de Ring van Putten namen het op tegen de debatteams van het Helinium uit Hellevoetsluis, Revius Lyceum Maassluis en de Penta Colleges Scala Molenwatering en Scala Rietvelden.

Rob Honig van de Debatunie was de juryvoorzitter. Hij had het in de finale moeilijk om de jury, die bestond uit lokale politici, op één lijn te krijgen. Er kwamen toch winnaars uit. De debaters van de onderbouw van het Revius College namen de wisselbeker naar huis. De beker voor bovenbouw bleef in Spijkenisse, deze staat nu in het Scala Molenwatering.

Meer berichten