De Nissewaard Penning zit nog heel even in het bijbehorende zakje. (Foto: Martin M. Marcus)
De Nissewaard Penning zit nog heel even in het bijbehorende zakje. (Foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

Nissewaard Penning bij de opening Kunstroute

In het afgelopen weekend zetten veel kunstenaars de deuren van hun atelier, werkplaats of huiskamer open voor de jaarlijkse Kunstroute Nissewaard. Op maar liefst 36 adressen hadden meer dan 50 kunstenaars hun werk tentoongesteld.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - De organisatie had een speciale fietsroute en autoroute bedacht, waar tijdens de laatste route ook een expositieruimte in het afvallige Oudenhoorn kon worden aangedaan.

De officiële opening van de 12e editie van de Kunstroute vond plaats in de Galerie van Bram van Baalen aan de Voorstraat in Spijkenisse. De officiële openingshandeling viel echter volledig in het niet door het feit, dat wethouder Leon Soeterboek een bijzonder cadeautje voor Lenie van Well, de oprichter van Stichting Kunstroute Nissewaard (voorheen Kunstroute Spijkenisse) in zijn binnenzak had. Zij ontving de Nissewaard Penning.

Geen geheim

Het was eigenlijk geen geheim meer voor haar, dat ze deze gemeentelijke waardering zou ontvangen. Saillant detail is wel, dat zij de Nissewaard Penning ontving, die ontworpen is door collega kunstenares Tineke Nusink. Terwijl Lenie ook zelf een ontwerp voor deze penning gemaakt had.

Beeldend kunstenaar

Lenie van Well had tot 2018 haar eigen atelier als beeldend kunstenaar in klei en keramiek en later ook in brons. Ze leerde het vak aan de Vrije Academie in Vlaardingen. In de afgelopen 45 jaar exposeerde ze meer dan 100 keer in binnen- en buitenland. Voor de gemeente Nissewaard ontwierp ze de wisseltrofee voor de vrijwilligersprijs.

Vrijwilligster

Sinds 1975 is Lenie van Well vrijwilliger bij kerk De Dorsvloer. De aflopen 10 jaar was Lenie lid van het musicalkoor van de kerk. Een enkele keer trad zij als solist op. Als kunstenaar heeft ze de glas-in-loodramen en het doopvont van De Dorsvloer ontworpen.

Meer berichten