De glijbaan bij zwembad 't Molengors. Foto: PR
De glijbaan bij zwembad 't Molengors. Foto: PR

Zwembad 't Molengors open vanaf 1 mei

Als het weer het toelaat, gaat zwembad 't Molengors in Zuidland op woensdag 1 mei weer open. Het bad begint dan aan zijn twaalfde seizoen als vrijwilligersbad. 

Zuidland - Van 7.00 tot 8.30 uur kunnen baantjeszwemmers weer aan hun fitheid werken. In de middag (van 14.00 tot 17.30 uur) is het bad voor iedereen geopend, tenzij het weer dat niet toelaat. Op Twitter (@Molengors) en op de website (www.zwembadmolengors.nl) staat gedurende het seizoen dagelijks of het bad opengaat en zo ja, van hoe laat tot hoe laat. Houd deze meldingen in de gaten. Want hoewel het bad op de meeste dagen gewoon op de vertrouwde tijden open zal zijn, kan dit afwijken. Dit hangt af van de beschikbaarheid van vrijwilligers en van het verwachte aantal bezoekers. 

Aantrekkelijker

Hoewel 't Molengors geen subsidie krijgt en volledig op vrijwilligers draait, is het bad de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Met onder meer een pannaveldje, een springkussen en een winkeltje voor de verkoop van snoep, ijs en fris. Ook in de afgelopen winter is er weer veel gebeurd. Zo zijn de vloeren in het gebouw vernieuwd en heeft de toezichthouderspost een opknapbeurt gekregen. Verder is de ruimte waar fietsen kunnen worden gestald, flink uitgebreid. 

Vrijwilligers

Het zwembad in Zuidland draait volledig op vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan het bad niet bestaan. Extra handen blijven dan ook altijd welkom. Er is van alles te doen, variërend van toezicht tot onderhoud, van groenwerk tot schoonmaakwerk en van EHBO tot de verkoop van snoep, fris en kaartjes. Het is overigens erg leuk werk; op het bad heerst al gauw een prettige vakantiesfeer. En de meeste taken hoeven niet meer dan drie of vier uur per week te kosten, gedurende slechts vier maanden. Aanmelden als vrijwilliger kan via een speciaal formulier op de website. Maar je kunt ook bellen: 0181-453071.

Shopbox

Meer berichten