PvdA blij met motie over 15 minuten aanrijtijden ambulances

Deze week diende Tweede Kamerlid Liliane Ploumen van de PvdA met Simon Geleijnse (50 plus) een motie in over de 15 minuten aanrijtijden norm voor spoedritten van ambulances. PvdA Nissewaard is blij dat deze motie is aangenomen door de Tweede Kamer.

Nissewaard - In de motie wordt geconstateerd dat slechts in 3 van de 24 regio's de wettelijke 15-minutennorm gehaald wordt, en dat iedereen in Nederland er zeker van moet kunnen zijn dat de ambulance er op tijd is. Daarom wordt de regering verzocht alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de 15 minutennorm wordt gehaald en de Kamer over de voortgang te informeren.

PvdA-raadslid Willem Heijdacker heeft hier een zeer goed gevoel over. Hij strijdt al jarenlange voor goede ambulancezorg in Nissewaard en heel Voorne Putten. In contacten met Liliane Ploumen gaf hij aan dat op sommige plaatsen op Voorne Putten maar 82 procent van de ambulances bij spoedritten binnen 15 minuten ter plaatse is (wettelijk moet dit 95 procent zijn). Nu is Den Haag aan zet om te helpen dit op te lossen.
 

Shopbox

Meer berichten