Hekelingen zette ook bij het laaggeplaatste Simonshaven de goede serie in de vierde klasse G door (foto: John de Pater)
Hekelingen zette ook bij het laaggeplaatste Simonshaven de goede serie in de vierde klasse G door (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Hekelingen aast op een periodetitel

De voetballers van Hekelingen presteren uitstekend in de vierde klasse G. De ploeg van trainer Guy Duijm pakte voor de winterstop niet gek veel punten, maar sinds januari heeft het visitekaartje van de club de smaak wel te pakken. Ook afgelopen weekend maakte Hekelingen geen fout, bij Simonshaven werd met 3-0 gewonnen.

door Cris Rolandus

HEKELINGEN – En dat was opnieuw goed nieuws voor Duijms formatie. Hekelingen maakt een goede kans op het winnen van de laatste periodetitel. ZBC '97 heeft meer punten, twee namelijk, maar die titelkandidaat is de volgende tegenstander van Hekelingen. "Wij spelen nog twee wedstrijden in de reguliere competitie, tegen ZBC '97 en BZC/Zuiderpark. De twee titelkandidaten dus. Eén van die ploegen wordt kampioen", aldus Duijm.

ZBC '97 voert de ranglijst aan in 4G, maar BZC/Zuiderpark heeft minder verliespunten. Hekelingen bezet inmiddels de zesde positie, met 38 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. In de eerste helft van het seizoen bungelde de ploeg onderin de competitie. "Maar niet omdat wij zo slecht speelden. Dat deden we heel behoorlijk, toen al eigenlijk. We creëerden ook toen voldoende, maar kregen toch vaak de deksel op de neus. We incasseren nu minder tegengoals, dat wel."

Hekelingen is bezig aan een indrukwekkende reeks. "We hebben al elf wedstrijden op rij niet meer verloren. We kunnen echt voor die periodetitel gaan. Dat leeft wel binnen de groep. In het begin niet, dan speel je gewoon je wedstrijden, maar inmiddels zijn wij echt kanshebber. Ik vind het wel leuk dat wij juist tegen de titelkandidaten moeten in de resterende duels. ZBC '97 zeker, uit verloren wij met 3-2. Hadden wij zeker meer verdiend."

Aan een eventuele promotie denkt Duijm nog niet. "Nee joh, eerst proberen die periode te pakken. Dat is het eerste doel. We moeten wel met beide benen op de grond blijven staan. Alles stap voor stap", besluit Duijm, die met Hekelingen de komende weken vrij is. "Daarna komt ZBC '97 bij ons op bezoek. Heel leuk, we voetballen echt ergens voor met z'n allen."

Hekelingen is bezig aan een flinke opmars in de vierde klasse G. Inmiddels heeft het team van trainer Guy Duijm 38 punten, goed voor de zesde positie in de rangschikking met uitzicht op meer. ZBVH en Goudswaardse Boys staan niet ver weg. Eerstgenoemde club is de huidige nummer vier met 39 punten en Goudswaardse Boys heeft net als Hekelingen 38 punten. Beide teams uit de Hoeksche Waard speelden wel een duel minder dan Hekelingen.

Shopbox

Meer berichten