De spelers van Zuidland kunnen de laatste weken weer wat vaker juichen (archieffoto: John de Pater)
De spelers van Zuidland kunnen de laatste weken weer wat vaker juichen (archieffoto: John de Pater) (Foto: )

Zuidland wacht cruciaal duel bij CWO

De voetballers van Zuidland spelen zaterdag de degradatiekraker in de tweede klasse D tegen CWO. Bij winst in Vlaardingen wipt de ploeg van trainer Aad Andriessen over de concurrent heen in de stand en staat het op een veilige elfde positie. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel twee punten.

door Cris Rolandus

ZUIDLAND – Er is veel gebeurd bij Zuidland de laatste maanden. Matige resultaten, een dus dreigende degradatie en het vertrek van trainer Peter de Haan in maart. Andriessen, die vorig jaar zomer bij Zuidland was vertrokken vanwege een nieuwe baan als scout van Sparta, keerde terug. Om Zuidland te helpen, te behoeden voor een afzink naar de derde klasse. De situatie is met Andriessen aan het roer in ieder geval een stuk rooskleuriger, maar veilig is Zuidland zeker nog niet. "Ik kon het niet geloven dat het zo slecht ging, na een goed jaar daarvoor. Toen werden wij vijfde. We spelers misten vertrouwen. Nu gaat het weer wat beter. Iedereen moet er nu ook staan, de spelers kunnen geen verstoppertje meer spelen. Dat besef is er wel heb ik het idee." Zuidland staat twaalfde, op een plek die nacompetitievoetbal tot gevolg heeft. Kethel Spaland en hekkensluiter SSS staan onder Andriessens elftal. CWO daar vlak boven. Op die positie mikt Zuidland. "Dat wordt een leuk en spannend potje zaterdag. Ik wilde Zuidland helpen en ben ook blij dat Sparta meewerkte. Ik ben vaak bij Zuidland op donderdag en de wedstrijddagen natuurlijk. Voor Sparta ga ik dan op zaterdagavond of zondag naar een wedstrijd. Dat is geen probleem. Toen ik kwam had Zuidland negen punten, inmiddels hebben we negentien punten. Maar we zijn er nog steeds niet hè. Ik vind wel dat we het moeten kunnen halen, want Zuidland heeft gewoon een prima elftal." Zijn club Sparta hoopt over een paar weken promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Top Oss is de eerste tegenstander in de nacompetitie. "Dat wordt lastig, thuis in de competitie is Sparta weg gecounterd door die ploeg (1-4). Een goede tactiek is belangrijk, Oss wil de bal niet, maar heeft voorin veel kwaliteit."

Zuidland speelt nog drie wedstrijden in de reguliere competitie van de tweede klasse D. Zaterdag is CWO de tegenstander van de ploeg van trainer Aad Andriessen, een week later wacht een thuiswedstrijd tegen SSS uit Klaaswaal. Die club staat onderaan met dertien punten. Op de laatste speeldag gaat Zuidland in Ouderkerk aan den IJssel op bezoek bij Spirit, de huidige nummer zes van de afdeling. Bovenin strijden Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta om de titel.

Shopbox

Meer berichten