The Big Bang wint eerste prijs EK Streetdance. Foto: Dave Beck
The Big Bang wint eerste prijs EK Streetdance. Foto: Dave Beck (Foto: Dave Beck)

'The Big Bang' Europees Kampioen Streetdance

Veldhoven - Dansteam ‘The Big Bang’ van Dansstudio KP uit Spijkenisse heeft zondag in Veldhoven het Europees kampioenschap streetdance gewonnen. Op het internationale streetdancetoernooi UDO won het team in de finale de eerste prijs.

Samen met een delegatie supporters reisde het team afgelopen weekend af naar congrescentrum Koningshof in Veldhoven. Daar streden in meerdere zalen dansteams vanuit heel Europa om de felbegeerde titel. Via verschillende livestreams op de sociale media konden ook de achtergebleven fans delen in de spanning. Deze was met name hoog tijdens de awardceremonie, waarbij langzaam naar de eerste plaats toegeteld werd.

Wereldkampioenschap
‘The Big Bang’ was vanwege een hoge puntenranking al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Blackpool, Engeland. Met de Europese titel op zak, voelt het team zich nog meer gesterkt om een gooi te doen naar de wereldtitel. Om die reis te kunnen bekostigen is het team een crowdfundingsactie gestart. Met koningsdag haalde het team zelfs het NOS Jeugdjournaal met hun geldinzamelingsactiviteiten.

UDO
De UDO streetdance competitie is begonnen in het Verenigd Koninkrijk, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste danscompetities ter wereld. Teams kunnen meedoen in verschillende categorieën en worden volgens een puntensysteem door een professionele jury beoordeeld.

X-treme
Tijdens de finale arriveerde ook het nieuws dat het andere wedstrijdteam van Dansstudio KP een eerste plaats had gewonnen. Dansteam X-treme won zondagmiddag het goud in Barneveld op nationale danswedstrijd ‘Shell We Dance.’ Sommige teammoeders spraken dan ook van een ‘dubbel moederdagscadeau.’

Voor meer informatie over de crowdfundingsactie kijk op: http://www.studiokp.nl/thebigbang/

‘The Big Bang’ is te volgen op https://www.instagram.com/bigbang.dansstudiokp/

Shopbox

Meer berichten