Jacques Vriens
Jacques Vriens (Foto: Chris van Houts)

Van leesprobleem naar leesplezier met Jacques Vriens

Herken je dat ook, kinderen die lezen moeilijk of niet leuk vinden? Om die reden organiseren Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg gezamenlijk een bijeenkomst op woensdagmiddag 22 mei voor leerkrachten, professionals en opvoeders.

Gastspreker voor leerkrachten is oud-schoolhoofd en kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Hij verzorgt een lezing over het belang van leesplezier. Daarnaast zijn er diverse workshops voor leerkrachten te volgen op het gebied van leesproblemen. De bibliotheek verzorgt workshops rondom het leesplezier bij kinderen met leesproblemen en het voeren van leesgesprekken. Kindercoach Marjet van Noordenne verzorgt een workshop rondom beelddenken, tot welke problemen het kan leiden en vooral de oplossingen die zij ziet.

Tegelijkertijd is er een informatie- en boekenmarkt waar diverse stands klaarstaan om alle bezoekers hulp en informatie te bieden rondom leesproblemen. Welke materialen kan de bibliotheek bieden? Welke (digitale) hulpmiddelen zijn er voor handen? Welke (school)projecten sluiten aan bij taallessen?

Het programma voor leerkrachten start om 14.30 uur. Aansluitend is er een informatiemarkt die voor iedereen gratis toegankelijk is tussen 15.00 en 16.00 uur op de 3e en 4e verdieping van de Boekenberg in Spijkenisse.

Leerkrachten kunnen zich aanmelden tot 17 mei via: https://www.bibliotheekdeboekenberg.nl/educatie/van-leesprobleem-naar-leesplezier.html

Shopbox

Meer berichten