Teamfoto A2
Teamfoto A2 (Foto: Sandra Meijer)

Olympia A2 wint thuiswedstrijd van KOAG A2

De wedstrijd Olympia A2 tegen KOAG A2 stond zaterdag op het programma. De tweede veldwedstrijd, de eerste werd helaas (onnodig) verloren van Twist A2. Er was dus iets recht te zetten. De aanval begon met goede moed maar het wilde niet lopen.

Spijkenisse - Door de beweeglijke heren van KOAG was het erg zoeken naar de vrije mensen. De verdediging startte daarentegen erg sterk en liet KOAG in het begin geen kans. Maar zoals het altijd gaat wanneer je zelf niet scoort, dan kun je er op wachten dat de tegenstander dat wel gaat doen. Helaas gebeurde dat ook en kwamen we op 0-1 achter. De eerste wissel diende zich aan, Floris kon niet verder en werd vervangen door Evi. De aanval bleef zoeken en waren er wat kleine kansen die helaas net uit te korf draaiden maar zij wisten niet te scoren. Door het strakke verdedigen van onze verdediging en een aantal goede onderscheppingen van met name Elise en Romana scoorde KOAG gelukkig ook niet meer, de rust in met een 0-1 achterstand.

Thijmen werd gewisseld voor Romy en hoopten op meer beweging. Helaas kwam Olympia 0-2 achter. Eindelijk werd er gewisseld! De verdediging, nu aanvallend, liet dit direct zien. De bal ging vlot tussen alle vier de spelers en er werden goede kansen gecreëerd maar op een of andere manier mocht de bal niet door de korf. Er waren kansen bij waarbij de bal echt al in de korf zat en er toch nog uit ging. De aanval bleef rustig door combineren en zoeken naar de goede kans en schoot Romana de deksel van de korf, 1-2! Nu moest de verdediging de twee zeer snelle heren van scoren afhouden en dat deden Romy en Evi zeker. De bal werd onderschept en overgebracht naar de aanval. Daar werd vanuit een goede aanval een goed afstandsschot gescoord door Elise die de stand hiermee op 2-2 bracht. Het eerste aanval vak was weer terug in de aanval en deze liep beter dan in de eerste helft. Yvet kreeg een korte kans vlakbij de korf en deze maakte ze prima af, 3-2. De eerste voorsprong in de veldcompetitie was een feit. Helaas wist KOAG weer te scoren en bracht de stand op 3-3. Met nog 10 minuten op de klok werd het toch best spannend. Na een goede aanval die met z’n vieren werd opgezet was het de actie van Dilara waar zij een strafworp voor meekreeg. Elise had na haar afstandsschot het meest het gevoel dat zij goed in de wedstrijd zat en ging met de bal klaar staan achter de strafworpstip. De scheidsrechter floot in en zonder de korf te raken ging de bal recht door de korf, 4-3! Met een positief gevoel naar de wedstrijd van volgende week: een thuiswedstrijd, om 15.45 uur tegen GKV/Economics A2.

Shopbox

Meer berichten