Soroptimisten steunen Romy's fietstocht 'Cycle for Plan Malawi'

Van 21 t/m 27 juni fietst Romy van Gelderen 500 kilometer en 7000 hoogtemeters in Malawi om fondsen te werven en aandacht te vragen voor de projecten van Plan International in Malawi.

Spijkenisse - De 22-jarige verpleegkundige uit Spijkenisse, steunt met deze enorme uitdaging de strijd tegen kind-huwelijken en tienerzwangerschappen in Malawi, waar 46% van de meisjes trouwt voor hun 18e.

In haar dagelijkse werk helpt Romy, in het Franciscus Vlietland Ziekenhuis, zwangere vrouwen. Een schril contrast met de harde werkelijkheid in Malawi, waar professionele hulp voor zwangere vrouwen en tieners vaak niet aanwezig is.

Cycle for Plan

Bij elke editie van 'Cycle for Plan' gaat weer een groep bikkels de uitdaging aan om honderden kilometers te fietsen over dirt roads, bergen en langs de lokale bevolking. Alle fietsers hebben vooraf minimaal € 4.000 aan sponsorgeld opgehaald, waarmee ze het werk van Plan International steunen in de strijd tegen kind-huwelijken en tienerzwangerschappen. Onderweg bezoeken de deelnemers diverse Plan International-projecten om zo met eigen ogen het verschil te zien dat deze projecten maken. De reis- en verblijfkosten worden door de deelnemers zelf betaald, het sponsorgeld gaat in zijn geheel naar de projecten van Plan International.

Steun van de Soroptimisten

Naast vele vrienden en bekenden van Romy steunt ook Soroptimistclub Voorne-Putten/ Rozenburg Romy in haar uitdaging. De club is onderdeel van Soroptimist International met clubs in 122 landen en 75.000 leden wereldwijd. Allen willen zij de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs. Toegang tot dat onderwijs, goede gezondheidszorg en de economische zelfstandigheid van vrouwen staat hoog op de prioriteitenlijst. Daarmee sluiten de doelen van de Soroptimisten naadloos aan bij het doel van Romy's fietstocht.

Donaties

Donaties zijn nog welkom. Wilt u Romy helpen haar doel te bereiken? Steun haar via: https://malawi.cycleforplan.nl/actie/romy-van-gelderen. Het wordt zeer gewaardeerd.

Shopbox

Meer berichten