Cabaretier Martijn Kardol gaf zichzelf bij de presentatie van het nieuwe theaterprogramma weg aan wethouder Leon Soeterboek.
Cabaretier Martijn Kardol gaf zichzelf bij de presentatie van het nieuwe theaterprogramma weg aan wethouder Leon Soeterboek. (Foto: )

Het wordt een mooi theaterseizoen

Theaterdirecteur Rob van Wijk stak het niet onder stoelen of banken: " In het vorige seizoen hebben we maar liefst 70.000 kaartjes voor de vele voorstellingen in het beste theater van Nederland verkocht! Dus is het streven er naar om te komen tot 75.000 stuks in de komende jaren." Dat gaat zeker lukken, want in het komende theaterseizoen zijn er weer meer voorstellingen in het Spijkenisser theater gepland.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - "We hebben nu al rond de 260 voorstellingen geboekt," zegt ook Silvia van der Meer, hoofd marketing, trots. Afgelopen maandagavond kwamen tijdens de jaarlijkse presentatie, voor het volgende seizoen, diverse artiesten voor een volle zaal een tipje van de sluier oplichten.

Bescheiden

Natuurlijk lieten ze bescheiden, maar duidelijk weten wanneer hun echte voorstelling op de planken staat. Presentator Rene van Meurs deed het echter op zijn eigen onbescheiden wijze. Vele malen gaf hij te pas en te onpas aan, dat hij op vrijdag 6 maart 2020 in 'het theater van het jaar' staat.

Grote Namen

Het Spijkenisser publiek wil graag grote namen op de planken zien. Dus komen ze allemaal echt naar 'De Stoep': Rundfunk, Bert Visscher, Plien en Bianca, Urbanus, Dutch Eagles, Gerard Cox, Martijn Kardol, The Pink Floyd sound, The Analoges, Jandino, Giovanca honours Diana Ross, Frans Bauer, Tania Kross, Hein(tje) Simons, Ruth Jacott, Dennie Christian, André Kuipers, Jett Rebel, Patty Brard, Jon van Eerd en het 'Groot niet te Vermijden' voor de laatste keer!

Musical en meer

Maar ook succesmusicals als Kinky Boots, Company en Verliefd op Ibiza maken hun opwachting. Wat muziek betreft komen er diverse originele artiesten en tribute bands. Jazz en opera zijn zeker niet vergeten.

Toneel

Toneel is er altijd voor een veel beperkter publiek, maar zij kunnen dit jaar hun hart ophalen aan diverse bijzondere toneelstukken, zoals: De Aanslag, Tonio, The Great Gatsby en Hendrik Groen.

Kinderen

Er zijn weer peutervoorstellingen door het hele seizoen. Ook de Sprookjesboom uit de Efteling komt op visite. Ruimtevaarder André Kuipers komt met zijn Space Academy Live. Ernst, Bobbie en de Rest en Repelsteeltje van theater Rotterdam staan ook op het programma.

Comedy

Jandino komt als Judeska met een nieuwe klucht en natuurlijk is Jon van Eerd ook op het toneel met: 'Herrie in de Keuken'.

Wegens het grote succes zijn diverse artiesten voor meerdere avonden geboekt. De kaartverkoop begint op 21 mei om 13.30 uur. Het programma staat vanaf 13 mei op www.theaterdestoep.nl.

Shopbox

Meer berichten