De leerlingen leggen hun eigengemaakte bloemen bij het monument. (Foto: Martin M. Marcus)
De leerlingen leggen hun eigengemaakte bloemen bij het monument. (Foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

De Hoeksteen hield weer herdenkingsbijeenkomst

Ieder jaar organiseren de leerlingen uit groep 7 van basisschool De Hoeksteen de herdenkingsdienst om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Het was dit jaar op vrijdagmiddag.

Nissewaard - Zij deden dat traditiegetrouw bij het monument 'Verwrongen maar niet verslagen' van de neergestorte Short Stirling bommenwerper van captain sergiant. J.W. Morris aan de Hekelingseweg. Natuurlijk waren de kinderen van de lagere klassen er ook bij. Zij zullen in de toekomst ook een waardige herdenking organiseren. Er was weer veel belangstelling van de ouders en grootouders van de kinderen.

Aan het eind van de bijeenkomst hield Wethouder Martijn Hamerslag een korte toespraak bij het RAF-monument. Hij benadrukte dat 6 jonge Britse mannen, die nog nooit eerder in ons land waren geweest, hun leven gaven voor onze vrijheid.

Bij de berging van het wrak was een propeller helemaal spoorloos. Toen in mei 1976 zes jongens uit Spijkenisse aan het slootjespringen waren, zagen ze iets boven het water uitsteken. Dit bleek de vermiste propeller van de Short Stirling te zijn.

Shopbox

Meer berichten