De  nieuwe ridder temidden van zijn hele familie. (Foto: Gemeente Nissewaard.)
De nieuwe ridder temidden van zijn hele familie. (Foto: Gemeente Nissewaard.) (Foto: )

Koninklijk Lintje voor de nieuwe Ridder Jan Stam

De lintjesregen in Nissewaard druppelt nog een beetje na, want afgelopen woensdagavond heeft Jan Stam een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Foort van Oosten.

Door Martin Marcus

Nissewaard - Jan helpt sinds 1980 als vrijwilliger veel mensen met het invullen van belastingaangiftes, bij verzekeringsvraagstukken en hypotheken. Hij was bestuurslid in de bewonerscommissie 'Kopersvereniging Akkers 13'.

Ook was hij van 1986 tot 2001 voorzitter in de Raad van Bestuur van SKS Alles Kids. Hij stond aan de wieg van de oprichting van de eerste kinderopvang in Spijkenisse en had verschillende bestuursfuncties. Hij hield zich o.a. bezig met P&O. SKS Alles Kids is inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met locaties in Spijkenisse, Rhoon, Poortugaal, Barendrecht, Nootdorp en Den Haag. Jan Stam was van 1998 tot 2002 OR-lid van de ondernemingsraad van Genencor International B.V. en was onbezoldigd gedelegeerd vakbondsbestuurder.

Van 1994 tot 1998 was Jan Stam raadslid namens de VVD Spijkenisse. Hij was in 2016 en 2017 bestuurslid van de Nissewaardse VVD. Sinds 2018 is Jan Stam commissielid van de gemeente Nissewaard namens de VVD.

Shopbox

Meer berichten