Leerlingen runnen 'Grease'

Tegen Oudhollandse prijzen komen eten? Dat kan in de week van 3 tot en met 6 juni eten in restaurant 'Grease' van obs de Markenburg. De leerlingen van groep 7/8 beheren deze week zelf een restaurant.

Geervliet - Het restaurant is geopend van ma t/m donderdag van 12.00 uur tot 13.30 uur en op dinsdag en donderdag avond van 18.00 tot 20.00 uur. Voor de senioren wordt er dinsdagmiddag van 13.00 uur / 14.30 uur een gratis gezamenlijke boerenbroodmaaltijd geserveerd, reserveren gewenst. Dit alles begint met verhalend ontwerpen. Door het opzetten van een restaurant ervaren de kinderen hoe het is om te ondernemen en wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van sleutelvragen worden er steeds nieuwe onderwerpen geïntroduceerd.

Belangrijk is dat de kinderen met ideeën komen voor het verdere verloop en de opzet van het restaurant. Alle ideeën komen vanuit de kinderen. Zo kan ieder kind gebruik maken van zijn talent en worden vaardigheden zoals samenwerken, presenteren, communiceren gestimuleerd. Natuurlijk komen ook spelling, rekenen, taal aan bod. Te denken is aan het maken van een menukaart, persbericht of het berekenen van omzet.

Shopbox

Meer berichten