Zuidland had afgelopen weekend geen kind aan het Klaaswaalse SSS, dat degradeerde (foto: John de Pater)
Zuidland had afgelopen weekend geen kind aan het Klaaswaalse SSS, dat degradeerde (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Zuidland na winst boven de streep

De voetballers van Zuidland staan na afgelopen zaterdag op de veilige elfde positie van de tweede klasse D. Vraag is of de ploeg van trainer Aad Andriessen ook na komend weekend op die positie bivakkeert en zich dus definitief rechtstreeks veilig speelt. CWO kan nog steeds roet in het eten gooien op de laatste speeldag van de reguliere competitie.

door Cris Rolandus

ZUIDLAND – De Vlaardingers verloren afgelopen weekend wel, met 3-1 bij SVS Capelle. Zuidland profiteerde optimaal door SSS thuis met 5-0 te verslaan. Voor de formatie uit Klaaswaal betekende die nederlaag ook directe degradatie naar de derde klasse. Nummer voorlaatst Kethel Spaland gaat de nacompetitie in en daar komt nog één club bij: CWO, Zuidland of Alexandria '66. Het verschil tussen die ploegen is slechts een puntje. Zuidland en Alexandria '66 staan op 23 punten, CWO op 22.

"Het wordt een spannende zaterdag", lacht Andriessen. "Dat weten we allemaal. Wij staan nu waar we willen, maar we zijn er nog niet. Zullen er nog vol voor moeten gaan." Dat moet voor Zuidland gebeuren in Ouderkerk aan den IJssel, bij Spirit. "Lastige tegenstander. Zij winnen thuis bijna alles. Ze hebben slechts één keer verloren op eigen veld. En afgelopen weekend won Spirit met 3-1 bij Nieuwenhoorn. Gewoon een heel goede ploeg dus. Voordeel voor ons kan zijn dat de laatste periode naar Vitesse Delft is gegaan en Spirit daardoor nergens meer om speelt. Aan de andere kant gaan ze het niet weggeven natuurlijk. Wij moeten het zelf doen."

Als Zuidland geen resultaat pakt, moet Andriessens team hopen dat nummer twaalf CWO zich ook verslikt. Strijen komt op bezoek bij de Vlaardingers. Alexandria '66 kan, met een thuiswedstrijd tegen de kersverse kampioen Neptunus-Schiebroek voor de boeg, ook nog in de nacompetitie belanden. "Strijen is ook een lastige tegenstander. Zij zijn uitgespeeld, maar wonnen afgelopen weekend ook gewoon van Alexandria '66. CWO is niet beter." Zuidland had zichzelf een week voor het duel met SSS een goede dienst kunnen bewijzen tegen CWO. Het werd slechts 0-0. "Eén van de slechtste duels die ik heb gezien."

Het programma in de tweede klasse D voor komende zaterdag: SSS - SVS Capelle, Spirit - Zuidland, Hellevoetsluis - Kethel Spaland, Sparta - DCV, Vitesse Delft - Nieuwenhoorn, CWO - Strijen en Alexandria '66 - Neptunus-Schiebroek. Laatstgenoemde club pakte afgelopen weekend de titel. Sparta werd met 2-1 verslagen en concurrent Nieuwenhoorn verslikte zich op eigen veld in Spirit. Dat werd 1-3 voor de bezoekers. Neptunus-Schiebroek heeft vier punten meer dan Nieuwenhoorn.

Shopbox

Meer berichten