Groen voor konvooi vrachtwagens

Regio - Provincie Zuid-Holland gaat verkeerslichten op logistieke routes slim instellen voor vrachtwagens die in konvooi rijden. Dit 'Connected Transport' is een eerste stap om de bereikbaarheid van steden en bedrijven voor de logistieke sector te verbeteren en de uitstoot van CO2 te verminderen. De provincie werkt hiervoor samen met regionale en landelijke overheden en de logistieke sector in Zuid-Holland.

De logistiek in Zuid-Holland wordt slimmer en efficiënter georganiseerd. Door uitwisseling van overheids- en logistieke data kunnen de overheden en de logistieke sector de doorstroming verbeteren en het brandstofgebruik door vrachtwagens verminderen

Een eerste stap is de verkeerslichten op logistieke routes slim instellen voor vrachtwagens die in konvooi rijden. Dat gaat gebeuren op de Veilingroutes in het Westland, de N470 en N209 in het Oostland en de Waalhaven bij Rotterdam. Naar verwachting wordt hiermee 400.000 liter diesel minder gebruikt en levert dit een besparing op van 1300 ton CO2. Momenteel zijn er in de regio Zuid-Holland al zo'n 30 bedrijven geïnteresseerd in deelname aan de Connected Transport. Nog dit jaar worden de voorbereidingen getroffen en begin volgend jaar is de start.

Glennis en Danny

Nissewaard - Op de Facebookpagina van het SpijkenisseFestival worden steeds namen onthuld van de artiesten die optreden in het weekend van 30 augustus tot en met 1 september. Bekend is nu dat Glennis Grace zal optreden en Danny Vera. Via een talentenjacht bij CVDKS op 17 juni is er voor jong talent tevens een optreden te winnen.

Shopbox

Meer berichten