SC Botlek versloeg SCO '63 in de nacompetitie en speelt zaterdag tegen Rockanje (foto: John de Pater)
SC Botlek versloeg SCO '63 in de nacompetitie en speelt zaterdag tegen Rockanje (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

SCO '63 klaar, SC Botlek blijft hopen

In de eerste ronde van de nacompetitie heeft derdeklasser SC Botlek vierdeklasser SCO '63 verslagen. Het werd 4-1 voor de ploeg van trainer Arjan Vuik. Zijn elftal mag blijven hopen op handhaving, voor SCO '63 zit het seizoen erop. Ook na de zomer speelt de hoofdmacht van die vereniging in de vierde klasse, wel zonder de naar Simonshaven vertrekkende trainer Peter Hoek.

door Cris Rolandus

SPIJKENISSE – Een goed resultaat zat er voor SCO '63 afgelopen zaterdag over negentig minuten voetbal niet in. "In de eerste 25 minuten wel, daarna eigenlijk niet meer, al kwamen wij nog wel terug tot 1-1 in de eerste helft", vertelt Hoek. "Na rust hebben wij het verschil niet meer kunnen maken, SC Botlek was een maatje groot voor ons, zonder dat zij groots speelden. Wij brachten gewoon niets meer. Teleurstellend."

SC Botlek moet nog twee keer winnen om het derdeklasserschap veilig te stellen. "Dit was wedstrijd één van drie", zegt Vuik. "Een lastige horde voor ons, maar dat zijn al die wedstrijden. Wij kunnen geen enkele tegenstander onderschatten. Ook SCO '63 niet, juist niet zelfs, als buurman. Ik denk wel dat de zege verdiend was, wij waren de betere ploeg, met name in de tweede helft."

Voor Hoek komt een abrupt einde aan vier jaar SCO '63. "Ja, dat is wel even vreemd, we waren er echt van overtuigd dat we konden winnen. Dat gevoel heerste echt in de groep. Maar ja, we hebben het gewoon niet laten zien. Ik ben wel supertrots dat ik deze jongens vier jaar getraind heb. Het is een raar gevoel om te vertrekken, maar het is goed zo. We gaan nog een avondje wat doen met die jongens en dan wacht een nieuw avontuur bij Simonshaven."

Vuik, die ook vertrekt bij SC Botlek, hoopt nog twee keer op de bank te zitten bij zijn club. Zaterdag wacht Rockanje (de oude club van Vuik), dat afrekende met ZBC '97 met 2-4. "Vond ik niet eens zo verrassend. Zij pakten de laatste periodetitel in hun competitie, zitten in een goede fase. Gaan er nu ook vol voor in de nacompetitie. Het wordt weer lastig. Moeten echt volle bak gaan, daar in Rockanje."

In de tweede ronde van de nacompetitie speelt SC Botlek een uitwedstrijd tegen Rockanje. De ploeg van trainer Harry Rusken is aan een indrukwekkende serie bezig. De Rockanjenaren wonnen in 4H de derde periodetitel en in de eerste ronde van de nacompetitie werd ZBC '97 in Zwijndrecht met 2-4 verslagen. De winnaar van Rockanje - SC Botlek gaat naar de finaleronde die op zaterdag 15 juni wordt gespeeld op neutraal terrein. Tegenstander: ZBVH of DVV '09.

Shopbox

Meer berichten