Op 8 juni presenteert  fantasyschrijver Dirk Warnaar zijn eerste boek in Boekhandel Hoofdstuk EEN in Brielle. Foto: Patricia van den Blink
Op 8 juni presenteert fantasyschrijver Dirk Warnaar zijn eerste boek in Boekhandel Hoofdstuk EEN in Brielle. Foto: Patricia van den Blink (Foto: Patricia van den Blink)

Droomdebuut schrijver Dirk Warnaar

Als kleine jongen reed Dirk Warnaar met zijn fietsje naar de bibliotheek in zijn geboorteplaats Maassluis en ging telkens teleurgesteld weer naar huis, omdat hij maar 7 boeken tegelijkertijd mocht lenen. Lezen was toen al zijn grote passie. Op het vwo moest de leesfanaat boeken van de verplichte leeslijst lezen, terwijl hij liever boeken als The Lord of The Rings las. Op zijn 15 de begint hij zelf te schrijven. Op 8 juni zal hij in boekhandel Hoofdstuk EEN in Brielle zijn boek 'Ashan', deel 1 'Overleven' presenteren. Dirk is deze week de Nissewaarder van de week.

door Patricia van den Blink

Spijkenisse - "Ik was 15, toen ik The Lord of The Rings' las. Met de verplichte leeslijsten van de Nederlandse literatuur kon ik niet goed uit de voeten", blikt Dirk terug. "Het wordt vaak zo negatief geschreven", is hij van mening. Fantasy en Science Fiction, verhalen waarin schrijvers een nieuwe wereld creëren, inspireren hem om zelf te gaan schrijven. Schrijven, dat kon Dirk wel, want als ICT Service Manager voor de gemeente Amsterdam, is dat een terugkerende taak. Dirk : "Maar het schrijven van een boek is heel wat anders dan het schrijven van offertes of van een plan, die vooraf duidelijk zijn. Bij het schrijven van een boek heb je een kop en een staart. Een beeld waar je heen gaat. Je hebt van tevoren wel een idee waar het heen gaat, maar af en toe word je verrast hoe je personages zich ontwikkelen en eindigen." Omdat hij gefascineerd is door de Middeleeuwen en legendes uit de Keltische beschaving, de tijd tot aan de uitvinding van het buskruit, verzint hij zijn eigen wereld in middeleeuwse en Keltische sfeer, die hij de Stad noemt. Een realistische wereld die al honderden jaren door een bergketen afgesloten is van de rest van de wereld. Met realistische personages, herkenbare idealen en onzekerheden. Met mensen die verliefd worden en die hun vrienden nooit in de steek laten. De hoofdpersoon is de rijke erfgenaam Belim Parsis die het niet eens is met het huidige systeem en niet gelukkig is met zijn huidige leven. Onder zijn schuilnaam Ashan, doet hij mee aan kooigevechten. Na twee dramatische gebeurtenissen neemt hij een drastisch besluit. Hij trekt de wereld in, zonder geld, waarin hij alles zelf moet doen om te overleven. De eerste 50 pagina`s stuurt Dirk op naar uitgeverij Celtica publishing. "Redacteur Rianne Lampers nodigde mij uit voor een kop koffie en ze wilde weten hoe het verhaal verder ging", vertelt Dirk. Op dat moment heeft hij het verhaal bijna af. "Ik heb er totaal 5 maanden over gedaan om het te schrijven. Nadat ik het terugkreeg, vol met op- en aanmerkingen duurde het nog een 7 maanden om alle verbeteringen aan te brengen", gaat hij verder. Tot aan het publiceren van zijn eerste boek blijft Dirk schrijven, waaronder het vervolg van Ashan in Ashan deel 2. Dirk vindt het heerlijk om zich te wanen in zijn eigen fantasiewereld. Helaas moet hij in de echte wereld nog gewoon aan het werk, maar in zijn gedachte is hij bezig met nieuwe verhaallijnen. "Ik lees veel over de geschiedenis van de cultuur uit Ierland en Wales om inspiratie op te doen en om te weten hoe de mensen in die tijd leefden." Voorlopig is Dirk zeker nog niet uitgeschreven. Vol spanning kijkt hij uit naar de de presentatie van zijn eerste boek.

De presentatie van Ashan : deel 1 Overleven vindt plaats op 8 juni a.s. in Boekhandel Hoofdstuk EEN aan de Nobelstraat 16 in Brielle. Tijd:15.30 uur. Het boek telt 450 blz en is te koop voor €17,95 in de boekwinkel en op internet. Op www.celtica-publishing.nl zijn de eerste 2 hoofdstukken te lezen.

Shopbox

Meer berichten