met video

Roel nam een kijkje bij 'schoolrestaurant' Grease

De leerlingen van groep 7/8 van obs de Markenburg in Geervliet beheren deze week zelf een restaurant genaamd Grease. Vandaag, donderdag 6 juni, is de laatste dag en is het restaurant geopend van 12.00 uur tot 13.30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. Voor senioren werd er dinsdagmiddag 4 juni van 13.00 uur tot 14.30 uur een gratis gezamenlijke  boerenbroodmaaltijd geserveerd.

Geervliet - Dit alles begint met verhalend ontwerpen. Door het opzetten van een restaurant ervaren de kinderen hoe het is om te ondernemen en wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van sleutelvragen worden er steeds nieuwe onderwerpen geïntroduceerd. Belangrijk is dat de kinderen met ideeën komen voor het verdere verloop en de opzet van het restaurant.

Alle ideeën komen vanuit de kinderen. Zo kan ieder kind gebruik maken van zijn talent en worden vaardigheden zoals samenwerken, presenteren, communiceren gestimuleerd. Natuurlijk komen ook spelling, rekenen, taal aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een menukaart, persbericht of het berekenen van omzet.

Shopbox

Meer berichten