Met hart en ziel organiseert Fred Kuil de uitjes voor senioren. Er zijn zelfs al vriendschappen door ontstaan.  foto: Privé.
Met hart en ziel organiseert Fred Kuil de uitjes voor senioren. Er zijn zelfs al vriendschappen door ontstaan. foto: Privé. (Foto: Privé)

Opnieuw uitjes voor senioren

Zes jaar geleden ontstond bij Nissewaarder Fred Kuil het idee om gezellige uitjes voor senioren te organiseren. Het belangrijkste doel was om mensen van 55 jaar en ouder, en met name ouderen die door de gevolgen van hun leeftijd en het overlijden van bijvoorbeeld hun partner vereenzaamden, samen te brengen in een gezellige sfeer tegen een zo voordelig mogelijke prijs. Dit jaar staan een maandelijks terugkerende middag en een boottocht op de planning.

door Patricia van den Blink

Spijkenisse - Fred probeert met zijn reclamecampagne zoveel mogelijk 55 plussers uit Nissewaard te bereiken. "Aangezien er nog veel ouderen geen gebruik maken van bijvoorbeeld Facebook, ben ik om hen te bereiken, echt afhankelijk van kranten die nog veel door hen gelezen worden", legt hij uit. "6 jaar geleden organiseerde ik de eerste seniorenmiddag in de Oriënt, waar in totaal 14 keer een middag met culturele hapjes, drankjes en livemuziek heeft plaatsgevonden voor slechts €7,50". Een schappelijke prijs is voor Fred belangrijk. "Veel senioren kunnen door hun kleine AOW niet veel doen. Het belangrijkste is dat ook zij er even een middagje tussen uit kunnen. Maar dan moet het wel betaalbaar blijven", vindt hij. Veel ondernemers hebben hem inmiddels gesteund. Zoals de Watertuin, die inmiddels al zo'n 4000 senioren mocht verwelkomen.Maar Fred kijkt weer vooruit. Fred: "Allereerst komt er een maandelijks terugkerende seniorenmiddag .De senioren kunnen een gezellige middag verwachten met lekker eten, drankjes en livemuziek, waarbij het gezellig samenzijn het belangrijkste is. Hoe het programma er telkens uit zal zien, is afhankelijk van wat voor een middag het gaat worden. De mensen zullen door de ondernemers, waar het georganiseerd wordt, verwend worden met koffie, thee en lekkernij. Verder staat er een boottocht met het schip de Marlina op de planning. Eerder verzorgde Fred al meerdere keren zo'n tocht. "Die tochten verliepen geweldig. Vorig jaar werd hij voor de vierde keer georganiseerd en het was heel druk", weet hij nog." De animo was zo overweldigend dat er een tweede tocht aan vastgeplakt werd", gaat hij verder. "De tocht op 23 juli zal naar Rotterdam gaan. De mensen krijgen een hapje en een drankje. Het duo "Tijdloos" zal die middag muzikaal verzorgen. Aangezien er veel rolstoelers verwacht worden, kunnen zo'n 250 personen mee. Dus vol is vol", waarschuwt hij tot slot.

Aanmeldingen en info

De eerste seniorenmiddag zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni. Locatie: Grand Café Havenhuys op het Havenplein. Tijd:12.30-15.00 uur. kosten: €12,50. De boottocht vindt plaats op 23 juli.(20 augustus onder voorbehoud).Locatie: Veerweg Spijkenisse(waar de Marlina aan de kade ligt)Tijd:13.30-16.30(inloop vanaf 13.00 uur) prijs: €22.00 pp. Aanmelden of informatie kan via kuil0098@planet.nl. of tel:06-18095560.

Shopbox

Meer berichten