Foto: Peter de Jong

Laat je verrassen tijdens 'Talent op Straat'!

Kinderen van alle leeftijden nemen zaterdag voor één dag het winkelcentrum van Spijkenisse over. Van een meet & greet met Dikkie Dik, een drum-workout en dans- en muziekoptredens tot tekenen, schilderen, DJ-en en spelletjes doen. Ook voor de ouders is een programma, samengesteld met artiesten die teruggaan naar de jaren '80 en '90.

Spijkenisse - Om 11.30 uur start wethouder Soeterboek op het Uitplein deze editie van Talent op Straat. Direct daarna volgt een swingende drum-workout van 'Drumtastic'. Leuk voor jong en oud. Op het Uitplein is er vervolgens van alles te doen tot 13.00 uur. Aan de Nieuwstraat bezoek je het pop-up-straatatelier van Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Daar kun je zelf aan de slag met verf en klei, maar ook kun je kijken naar dans-, muziek-, theater- en musicaloptredens; tussen 12.00-17.00 uur.

Aan de Voorstraat, tussen 11.00 en 16.00 uur, bij Atelier Bram van Baalen, ontdek je of er een kleine Picasso in jou schuilt! Onder leiding van een echte kunstenaar van Regio Art Rijnmond leer je de mooiste dingen tekenen en schilderen. Ook is de Voorstraat gevuld met leuke spellen.

Ook een bezoek aan het Marktplein, van 13.00-15.30 uur, is de moeite waard. Om 13.00 uur is Dikkie Dik daar! Je kunt hem ontmoeten, met hem dansen en misschien zelfs op de foto. Tijdens de voorleesbrunch is Dikkie Dik er ook al even (11.00 uur in de Boekenberg; wel aanmelden). Ook het Milieuhuis staat met een bakfiets op het plein; daar kun je een een leuke natuuropdracht gaan doen.

Op het Havenplein wordt het swingen! Probeer je voeten maar eens in bedwang te houden tijdens de vele pop-up dansoptredens die worden gegeven door verschillende lokale dans- en sportverenigingen. Hiphop, streetdance, breakdance, het komt allemaal voorbij van 12.00 - 17.00 uur. Voor alle ouders is er op het Theaterplein een nostalgische feestfabriek tussen 12.00 en
17.00 uur: een feest der herkenning! Dansers, singer-songwriters, acteurs, popbands, dichters en andere artiesten nemen je mee terug naar de jaren '80 en '90. De volgende artiesten zijn van de partij: PULS met de band Vermin, het Muziek Onderwijs Centrum, Centrum voor de Kunsten Spijkenisse met een dansworkshop en jongerentheater, TIOS, dichter/percussionist Rik van Boeckel met zangeres 'Eleven' en Thijs & Bizzy Blaze en Sjoerd Wijn.

Kijk voor meer info op Facebook: @talentopstraat. Aanmelden voorleesbrunch met Dikkie Dik: deboekenberg.nl.

Shopbox

Meer berichten