Natuurtuin het 'Rollebollebos' open

De natuurtuin op c.b.s. het Anker in Spijkenisse Maaswijk is officieel geopend op vrijdag 14 juni. Afgelopen najaar heeft de basisschool naar eigen ontwerp, een stuk van de bosjes naast het schoolplein ontgonnen.

Spijkenisse - "We willen de leerlingen meer in aanraking laten komen met de natuur. De leerlingen ervaren zo de wisselingen en veranderingen per seizoen van nabij", aldus directeur Maliepaard. "Tevens helpen we op deze wijze mee aan de vergroening van de pleinen."

Sinds de aanleg is de tuin steeds in ontwikkeling geweest. Zo is er, met behulp van een enthousiaste ouder, een tipi van natuurlijke materialen gemaakt en zijn er windgongen opgehangen. Ook aan de dieren is gedacht. Zo hangt er een groot insectenhotel en zijn er enkele vogelhuisjes opgehangen. Niet alleen de leerlingen, ook de vogels vonden dit een goed plan. Al snel werd een van de huisjes bewoond door een mezenpaar en onlangs zijn de kleintjes uitgevlogen.

Het laatste pronkstuk dat is toegevoegd is een heuse buitenkeuken. Hierin kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en met aarde, water, takjes en blaadjes een pan heerlijke 'moddersoep' maken. Nieuwe plannen voor de tuin zijn in ontwikkeling en zullen in de loop van de tijd plaatsvinden.

De naam 'Rollebollebos' komt van een van de leerlingen. Eerder werd een wedstrijd uitgeschreven voor het verzinnen van de leukste naam voor de natuurtuin die is gewonnen door Joany van Amen. Zij kreeg hiervoor eerder een set (kinder)tuingereedschap om in haar eigen tuin mee aan de slag te gaan.

Shopbox

Meer berichten