De spelers van Rozenburg vieren feest, Zuidland treurt na de degradatie naar de derde klasse (foto: John de Pater)
De spelers van Rozenburg vieren feest, Zuidland treurt na de degradatie naar de derde klasse (foto: John de Pater) (Foto: )

Zuidland degradeert naar derde klasse

De voetballers van Zuidland zijn gedegradeerd naar de derde klasse. De ploeg van interim-trainer Aad Andriessen ging in de finaleronde van de nacompetitie onderuit tegen Rozenburg. Het werd op het neutrale veld van GHVV '13 na verlenging 2-3 voor de Rozenburgers.

door Cris Rolandus

ZUIDLAND – De verslagenheid is groot bij Zuidland na de afzink naar een lager niveau. "Dat lijkt me logisch", zegt Andriessen, die in maart terugkeerde bij Zuidland na het vertrek van Peter de Haan. "Maar ik kan de ploeg niets kwalijk nemen. Ze hebben er in de afgelopen maanden alles aan gedaan, sinds mijn tijdelijke terugkeer bij de club. Het had ook onze kant op kunnen vallen tegen Rozenburg."

Zuidland speelde lange tijd met tien man, na een rode kaart voor Sven van den Bogaerdt (twee keer geel). Op dat moment stond het 1-1. "Dan loop je achter de feiten aan", baalt Andriessen. "Maar toch kregen wij ook met tien man voldoende kansen. Net als in de eerste helft, we creëerden voldoende. Eigenlijk hadden wij toen afstand moeten nemen." Dat deed Zuidland niet, want het bleef slechts bij een goal van Ayrton Verlaan. Die treffer werd na rust weggewerkt door Rozenburg, dat niet tegen degradatie maar voor promotie naar de tweede klasse speelde. Bryan van der Laan zorgde voor evenwicht: 1-1. Na de rode kaart voor Zuidland sloeg diezelfde speler weer toe een kwartier voor tijd (1-2). "Maar we kwamen gewoon weer knap terug (doelpunt Morris de Hoog). Vervolgens kregen zij een levensgrote kans, maar wij ook." Nick de Bil maakte uiteindelijk de winnende in verlenging: 2-3.

"Ik hoop dat Zuidland snel terugkeert naar de tweede klasse", zegt Andriessen. "Veel spelers van deze selectie horen op dat niveau thuis, dat heb ik ze ook verteld. We hebben er alles aan gedaan om er in te blijven. Toen ik kwam had Zuidland negen punten, we waren daarna zo dichtbij directe handhaving. Het is heel jammer", aldus de scout van Sparta, die weer vertrekt bij Zuidland. Tom Larssen keert terug als hoofdtrainer. Hij was de afgelopen jaren trainer van FC Vlotbrug.

Zuidland was veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal na een bizar slot van de competitie. Alexandria '66 won op de slotdag van kampioen Neptunus-Schiebroek (5-3), waardoor Zuidland weer onder de streep belandde. "Een kampioen verliest na een 1-3 voorsprong bij rust niet met 5-3. Dat zou mijn ploeg nooit zijn overkomen, maar die van collega-trainer Raymond Kraaijbeek wel", aldus Andriessen. "Maar ja, je hebt er nu helemaal niets meer aan."

Shopbox

Meer berichten