De spelers van voetbalvereniging ZBVH zijn teleurgesteld na het mislopen van promotie naar de derde klasse (foto: John de Pater)
De spelers van voetbalvereniging ZBVH zijn teleurgesteld na het mislopen van promotie naar de derde klasse (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

SC Botlek blijft in derde klasse

SC Botlek blijft in de derde klasse na de overwinning op ZBVH. De Zuid-Beijerlandse formatie van trainer Robin Borremans verloor in de finale van de nacompetitie met 2-0. Het duel werd op neutraal terrein gespeeld, bij Goudswaardse Boys.

Spijkenisse  Voor SC Botlek betekende de winst handhaving in de derde klasse. Eerder al rekende het elftal van trainer Arjan Vuik af met SCO '63 en Rockanje. ZBVH was te sterk voor WFB en DVV '09, maar de laatste horde kon niet genomen worden. Toch kreeg ZBVH kansen tegen de club uit Spijkenisse. Robin Konijnendijk kon alleen op het doel van de tegenstander af, maar zijn schot miste kracht en richting. Mels van de Lavoir kopte het leer even later naast. SC Botlek was ook een paar keer gevaarlijk en na een half uur spelen was het raak via Tim Oppong: 0-1. Na rust probeerde ZBVH de gelijkmaker te produceren, maar de ploeg was te besluiteloos voor het doel van SC Botlek. Langzaam maar zeker vloeiden de krachten aan het eind van de wedstrijd weg en daar profiteerde SC Botlek van in de slotminuten. Stef Oppong verdubbelde de marge en besliste daarmee de finalewedstrijd om een ticket voor de derde klasse. 

Shopbox

Meer berichten