Foto:

Ook lid van de Bibliotheek

Afgelopen donderdagochtend was veel personeel in de mooiste bibliotheek van Nederland al vroeg op hun post, want er kwam hoog bezoek. De nieuwe burgemeester Foort van Oosten en in zijn kielzog, wethouder Leon Soeterboek lieten zich uitgebreid rondleiden door de, door architect Winy Maas, ontworpen boekentempel. Natuurlijk waren beiden al wel vaker in het gebouw geweest, maar van een echt lidmaatschap was het nog nooit gekomen. Na afloop van de rondleiding gingen de nieuwe leden nog even op de foto met de boeken op de achtergrond.

Nissewaard - Dus had de directie hen verleid tot een wandeling door het gebouw, met als hoogtepunt het inschrijven van de twee nieuwe leden. Nu kunnen ze, net als de andere ruim 16.000 leden, regelmatig boeken lenen en informatie ophalen.

Maar voor deze inschrijving werden ze met vele personeelsleden door het imposante gebouw meegenomen. Op diverse plekken kregen de nieuwe lezers uitleg over de desbetreffende afdeling. Naast de 60.000 boeken en andere informatiedragers, kan er tegenwoordig ook in de bibliotheek getrouwd worden. Er zijn steeds meer activiteiten die weinig met boeken lenen te maken hebben, zoals filmvoorstellingen, boekpresentaties, voorlezen, seminars, debatten en lezingen. Dus komt er steeds meer en verschillende vormen van informatie uit het unieke Spijkenisser gebouw.

Shopbox

Meer berichten