Op drie tafels tegelijk werd het NK drie banden afgewerkt. (Foto: Martin M. Marcus)
Op drie tafels tegelijk werd het NK drie banden afgewerkt. (Foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

Biljarten op heel hoog, landelijk niveau

De Spijkenisser Maaswijk was afgelopen woensdag even het centrum voor de nationale biljartwereld. In het biljartcentrum 'De Rietlander' waren de toppers van het Nederlandse dagbiljart voor senioren actief in het drie banden.

Nissewaard - Voorzitter Harry Elzinga van de biljartvereniging liep te stralen van trots, omdat het voor het eerst in het 38-jarige bestaan van zijn club gelukt was, om het nationale kampioenschap drie banden naar Spijkenisse te halen. De hele dag was het zeer druk met spelers en bezoekers in het biljartcentrum in Maaswijk. Na de voorrondes waren er aan het eind van de middag de finales in drie verschillende klassen.

Elzinga: "Sinds 2009 spelen wij in dit oude schoolgebouw, nadat ons vorig onderkomen in zwembad Waterland door de allesverwoestende brand verloren is gegaan. Nu hebben we een prima ruimte, die we onlangs nog uitgebreid hebben met een bestuurskamer en een horeca gedeelde. De vereniging speelt in een officieel bondslokaal, heeft ruim 90 leden. Wij krijgen er wel meer leden bij. Er komen nu zelfs meer biljarters uit Den Haag hier spelen. Dat kan overigens dagelijks, want het biljartcentrum is voor de leden altijd geopend."

Shopbox

Meer berichten