Open dag zorgboerderij

In de maand juni zetten ruim 230 zorgboerderijen hun deuren, stallen en tuinen open. Het Nederlandse publiek kan op deze landelijke open dag kijken en proeven op de zorgboerderij. Zorgboerderij "Moed en Vertrouwen" is één van de 230 bedrijven die meedoet aan de open dag op zaterdag 22 juni 2019. Van 10.30 tot 15.30 uur verwelkomen de zorgboer(in) en hulpboeren belangstellenden graag. Een mooie gelegenheid om te horen, zien en beleven wat de combinatie van landbouw en zorg in uw regio inhoudt! 

Spijkenisse - Wat valt er te doen op de open dag? Optreden boerderijband, BBQ ambachtelijk gemaakte hamburgers, pulled pork en saté, Timmeren voor kinderen, Terrasbediening, Paardrijden en workshop paardenfluisteren, Rondleidingen, Loterij, Zelfgemaakte pannenkoeken eten, Hawaiibar met bijzondere drankjes, Bij mooi weer een groot zwembad ( 6m doorsnee, 1,5m hoog), Expositie Jaïrs schilderen van piccasovis.nl, Kraampjes met houtgemaakte speelgoed, kunstcreaties, haarvlechten en schminken en dergelijke. En nog veel meer op een schitterende locatie.

Wat is de zorgboerderij?

Ab en Sophia Bouman-Colijn beheren sinds 1977 de boerderij. Het is een kleinschalig gemengd bedrijf met melkkoeien, akkerbouw en tuinbouw. Het bedrijf dat vanaf 1997 een zorgboerderij is, is prachtig gelegen aan de Oude Maas en aan de andere kant begrensd door een schitterend natuurgebied met grienden. Op dit moment werken er 28 hulpboeren, mensen met een verstandelijke handicap en enkele mensen uit de psychiatrie. 5 Dagen in de week is de boerderij geopend met +/- 20 hulpboeren op een dag.

Omdat Sophia langzaam wilde gaan afbouwen, is er besloten om van de zorgboerderij een V.O.F. te maken. Dit is sinds 1 januari 2011 een feit. De V.O.F. wordt gevormd door Sophia Bouman en haar zoon Conrad Freling. Ab heeft een eigen afdeling, waardoor er een mooie combinatie ontstaat van zorg en het boerenbedrijf. Ab is het boerenbedrijf gecombineerd met zorg en Sophia en Conrad zijn zorg gecombineerd met het boerenbedrijf. Lijst van andere deelnemende zorgboerderijen. Op www.landbouwzorg.nl kunt u lezen welke zorgboerderijen in Nederland op de open dag hun staldeuren open zetten voor het publiek.

Shopbox

Meer berichten